Oplev verden helt tæt på – rejs ud som Global Fortæller

Templer, rismarker og truet regnskov – oplev Cambodja som Global Fortæller 

Oplev Phnom Penhs kaotiske byliv og rejs langt ud i landområder dækket af rismarker, røde jordveje og træhytter på pæle. Gå på opdagelse i ruinerne af Khmer-templer og få et gribende indblik i Cambodjas konfliktfyldte fortid. Bliv Global Fortæller og kom helt tæt på den cambodjanske kultur og på Danmissions arbejde med religionsdialog, bæredygtighed og den globale kirke. Og tag rundt i Danmark for at give danske unge udsyn mod verden.  

Globale Fortællere er Danmissions rejse- og formidlingsprogram for dig, som typisk tager et sabbatår eller en pause i studiet. Som Global Fortæller bliver du en del af Danmissions arbejde for at skabe en mere retfærdig og kærlig verden, og du bliver del af et globalt fællesskab, der bygger på dialog, bæredygtighed og den kristne tro. 
 
Din tid som Global Fortæller begynder med seks ugers rundrejse i Cambodja, hvor I oplever alt fra storbyen Phnom Penh til små lokalsamfund i regnskoven og til Siem Reaps spektakulære templer. Sammen med fem andre danske unge rejser du rundt i det sydøstasiatiske land og møder Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold.  

Bliv Global fortæller og en knivskarp formidler

Når du lander hjemme i Danmark med bagagen fyldt af store oplevelser og indtryk, er rejsen slet ikke slut endnu! 
 
I en periode på godt to måneder får du mulighed for at tage rundt i Danmark sammen med din Globale Fortæller-makker og fortælle om dine oplevelser til workshops for konfirmander, efterskoler og andre. 
 
På den måde kan du være med til at bringe unge i Danmark tættere på verden. Både før og efter rejsen bliver du klædt godt på til at dokumentere og fortælle om dine oplevelser, og du får kompetencerne til at blive en knivskarp formidler. 
 
Ønsker du at booke en workshop med de Globale Fortællere, kan du læse mere her. 

Glæd dig til at opleve:
 • Organisationen Mission Dove, der faciliterer et inkluderende kristent fællesskab for unge cambodjanske kvinder, hvor de kan bearbejde svære oplevelser og social stigmatisering.  
 • Aktivistgruppen Cambodian Youth Network, der engagerer unge i at sætte fokus på menneskerettigheder og retfærdig adgang til naturens ressourcer. 
 • Skovnetværket Prey Lang Community Network, der organiserer lokalsamfund om at beskytte og bevare Cambodjas regnskove, der er truet af klimaforandringer og ulovlig skovhugst.

Sådan er forløbet

 • Send din ansøgning
  Vil du gerne være Global Fortæller, skal du sende en ansøgning (se her, om vi søger Globale Fortællere). Du skal udfylde et ansøgningsskema og vedhæfte dit CV – og herefter vil du blive kontaktet af Danmission.
 • Samtale
  Vi indbyder først alle relevante ansøgere til en kort online-samtale. Herefter udvælger vi dem, som vi også gerne vil se til en fysisk samtale.  
   
  Til samtalen vil vi gerne lære dig lidt bedre at kende og høre mere om, hvorfor du gerne vil være Global Fortæller. Det er vigtigt for os, at du både har lyst til at opleve verden og formidle mødet bagefter. Samtidig er vi optagede af at sammensætte et hold med en god dynamik, da I skal være meget sammen både på rejsen til Cambodja og i workshop-perioden i Danmark. 
   
  Alle, der har været til samtale, vil efterfølgende blive kontaktet af Danmission. Her vil du få at vide, om du har fået en plads som Global Fortæller. 
 • Online infomøde
  Er du ny Global Fortæller, vil du blive indbudt til et online infomøde. Her kan du hilse på de andre Globale Fortællere, få mere information om forløbet og få lejlighed til at stille alle de spørgsmål, som du sikkert har.
 • Introdag
  Som ny Global Fortæller skal du også deltage på en introdag, som vil finde sted i enten Aarhus eller København. Her vil du møde de andre Globale Fortællere, og I vil få tid til at lære hinanden lidt bedre at kende. 
   
  I vil også få et oplæg om landet, I rejser til, og få et større indblik i rejseprogrammet og de mange spændende ting, I skal opleve. I får desuden lejlighed til at møde en tidligere Global Fortæller og vil få mere at vide om det samlede forløb.
 • Introuge
  Ugen inden, I rejser, er der introuge ved Danmissions hovedkontor på Strandagervej 24 i Hellerup nord for København. I introugen bor I i Danmissions gæstelejligheder. 
   
  I løbet af ugen vil I blive klædt godt på til rejsen. Vi vil blandt andet tale om sikkerhed på rejsen og sætte fokus på samarbejde og teambuilding, så I får en god start som gruppe. I vil også modtage undervisning i brug af SoMe og få gode tips og tricks til at formidle jeres oplevelser på Danmissions platforme, mens I er afsted.  
 • Rejse
  Nu er I klar til at rejse – og I er afsted i omkring seks uger. På rejsen vil I lære mere om landets kultur og historie samt møde forskellige mennesker med forskellige baggrunde. I vil også få indblik i Danmissions arbejde med partnere og projekter omhandlende tro, dialog og bæredygtig forvaltning af naturens ressourcer. Programmet for rejsen er planlagt af Danmission, og der vil være indlagt fridage undervejs. 
   
  Du vil rejse sammen med fem andre Globale Fortællere. Undervejs vil I både have kontakt til Danmissions ansatte medarbejdere på landekontoret samt være tilknyttet lokale partnere, der kan hjælpe jer med stort og småt.
 • Forberede workshops
  Efter rejsen – og nogle fridage, hvor I kan tage hjem – skal vi i gang med at forberede de workshops, I skal afholde på jeres turné rundt i Danmark. Vi vil begynde med at evaluere jeres rejse. Herefter vil I blive undervist i målgrupper og få forskellige redskaber og værktøjer til at udvikle en workshop. Derefter skal I selv udvikle og planlægge jeres workshops. I vil selvfølgelig få hjælp og feedback på jeres arbejde undervejs. Under dette forløb vil I få at vide, hvem jeres makker bliver i workshop-perioden. 
 • Workshop-periode
  Nu begynder forløbets anden store rejse. Denne gang går turen til Danmark. Sammen med din makker skal du besøge konfirmandhold, minikonfirmander, efterskoler og seniorarrangementer. Her skal I holde jeres workshop – og bringe både unge og ældre tættere på den store verden, I netop selv har oplevet på helt tæt hold.

  Perioden løber over syv uger (i én af ugerne holder I ferie), hvor I holder workshops i hverdagene og holder fri i weekenderne. I perioden bor I hos værtsfamilier i hverdagene og hjemme i weekenderne. I skal køre rundt i landet i biler, der bliver stillet til rådighed af Danmission, så det er et krav, at du har kørekort.

  I en af de første uger af perioden vil I få supervision på jeres workshop. Når I er ca. halvvejs, afholdes der midtvejsevaluering, hvor alle hold mødes over to dage og udveksler erfaringer.
 • Afrunding af forløbet
  Efter jeres tur rundt i Danmark mødes vi igen nogle dage på Danmissions hovedkontor på Strandagervej 24 i Hellerup for at afrunde jeres forløb som Globale Fortællere. I denne uge vil vi evaluere forløbet, hygge os og tage afsked med hinanden. Vi vil også fortæller jer om muligheder for at engagere jer i Danmissions arbejde fremadrettet. 
Vis mere Vis mindre

Global Fortæller: Efterår 2024

 • Programperiode: 12. august til 30. november 2024 og introdag d. 12. eller 13. juni 2024 
 • Ansøgningsfrist: 1. maj 2024 
 • Samtaler afholdes: Forventet i uge 19 og 20, 2024 
 • Rejseperiode i Cambodja: Fra uge 34 til og med 39, 2024 
 • Workshop-periode i Danmark: Fra uge 40 til og med uge 47, 2024 (fri i uge 42) 
 • Egenbetaling: 17.995 kroner 
  Egenbetalingen dækker: Flybilletter, visum, rejseforsikring, tilskud til turistoplevelser, transport og kost og logi på rejsen. Derudover dækker egenbetalingen transport og kost og logi i hverdagene i Danmark under workshop-perioden. 
 • Løn: Du modtager løn svarende til udeboende SU (pt 6.820,00 kr. pr. måned) i workshop-perioden
Rejsen til Cambodja

I seks uger går turen til Cambodja i Sydøstasien. Her kommer I blandt andet til at opleve hovedstaden Phnom Penh, den gamle kongeby Angkor i Siem Reap og Cambodjas provinsområder, hvor lokale og indfødte grupper lever i og af landets truede regnskove.  

Undervejs på rejsen vil I møde Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold, og I vil opleve landets foranderlige landskaber, konfliktfyldte historie og rige kultur.  

Da rejsen bringer jer vidt rundt i landet, skal du forvente en del transport i lokale busser. Undervejs skal I bo på forskellige indkvarteringssteder, hvor standarden svarer til et hostel. Du skal være forberedt på, at forholdene er anderledes end dem, vi kender i Danmark. 

Du kommer til at rejse i en gruppe med fem andre Globale Fortællere. Når I lander i Cambodja, bliver I taget imod af Danmissions udsendte medarbejder, Lærke Lysemose Christensen, i Phnom Penh. Hun sender jer godt videre på rejsen – og møder jer igen undervejs. Herimellem vil I være tilknyttet lokale partnere, der kan hjælpe jer med stort og småt.  

Jeres dage på rejsen vil være meget forskelligartede. Nogle dage vil I besøge Danmissions projekter eller mødes med Danmissions partnere og få indsigt i de områder, Danmission arbejder med. Andre dage har I fridag(e), hvor I selv bestemmer, om I vil slappe af og lade op eller gå på opdagelse på Phnom Penhs markeder eller i Siem Reaps ruiner.  

Workshop-perioden i Danmark

Forløbets anden store rejse er workshop-perioden i Danmark. Her går turen fra havnebyen Thyborøn i Vestjylland til Kongens København i øst. 

Sammen med din Global Fortæller-makker skal du besøge konfirmandhold, minikonfirmander, efterskoler og seniorarrangementer. Her skal I holde workshops af 1,5 times varighed – og bringe både unge og ældre tættere på den store verden, I netop selv har oplevet på helt tæt hold. En workshop vil både indeholde personlige fortællinger fra rejsen, billed- og videomateriale samt forskellige aktiviteter, som vil engagere de deltagende i at forholde sig til spørgsmål og dilemmaer, som I har stået over for i mødet med en anderledes kultur og levevilkår. 

Perioden løber over syv uger (én af ugerne holder I ferie), hvor I holder workshops i hverdagene og holder fri i weekenderne. I skal køre rundt i landet i biler, der bliver stillet til rådighed af Danmission, så det er et krav, at du har kørekort. I perioden bor I hos værtsfamilier i hverdagene og hjemme i weekenderne.  

I en af de første uger vil I få supervision på jeres workshop. Når I er cirka halvvejs, afholdes der midtvejsevaluering, hvor alle hold mødes over to dage og udveksler erfaringer. 

Både før og efter rejsen bliver du klædt godt på til at dokumentere og fortælle om dine oplevelser. Du får undervisning i brug af SoMe og tips og tricks til at formidle dine oplevelser på Danmissions platforme. Efter rejsen får I tid til i fællesskab til at udvikle og planlægge jeres workshops, og I får hjælp og feedback på jeres arbejde undervejs. 

En typisk dag under jeres workshop-periode byder på én eller flere workshops af halvanden times varighed, og du skal forvente transporttid frem og tilbage fra jeres værtsfamilier. Men der vil også være tid til sightseeing i det område, I besøger, og fritid, hvor du kan slappe af eller hygge med din værtsfamilie og makker.  

FAQ

På jeres rejse skal I bo på forskellige indkvarteringssteder, hvor standarden svarer til et hostel. Enkelte nætter skal du overnatte i en træhytte mellem trækronerne, i et telt eller i en hængekøje. Du skal være forberedt på, at toiletforholdene er anderledes end dem, vi kender herhjemme, og at der nogle steder ikke er indlagt varmt vand. Du skal også forvente at dele værelse med andre. Danmission står for indkvarteringen, og det er en del af den samlede pris. 

På jeres rejse rundt i Cambodja kommer I primært til at rejse med bus på længere strækninger, både minibus med privat chauffør og offentlige busser, samt tuk-tuk i byerne. Du skal være forberedt på, at I enkelte dage vil bruge hele dagen på transport.  

Danmission sørger for, at du er forsikret under hele perioden. 

Du skal selv sørge for og betale for at få de anbefalede vaccinationer inden afrejse til Cambodja. Rådfør dig med din praktiserende læge eller regionale vaccinationssteder om, hvilke vaccinationer du skal have.  

På introdagen hjælper Danmission jer med online at søge e-visum til Cambodja, som varer i 30 dage. Undervejs på jeres tur rejser I til Ho Chi Minh City i Vietnam, hvor I har en enkelt overnatning, for at forny jeres visum til resten af rejsen.  

Prisen for et visum er en del af det beløb, du har indbetalt til Danmission forud for din rejse. Danmission sørger for, at du har dollars med på rejsen til at betale for dit visum. 

Mens du og din Globale Fortæller-makker rejser rundt og holder workshops, bor I hos værtsfamilier i hverdagene og hjemme i weekenderne. Værtsfamilierne sørger for både kost og logi. Værtsfamilier kan både være folk fra Danmissions bagland og netværk, efterskoler, eller måske nogle I jeres familie, som vil tilbyde kost og logi til dig og din Globale Fortæller-makker. Når I en sjælden gang imellem selv skal stå for at købe jeres måltider, dækker Danmission udgifterne. 

Du og din makker skal køre rundt i landet i en bil, der bliver stillet til rådighed af Danmission, så det er et krav, at du har et gyldigt kørekort. Når det bliver nødvendigt, at én af jer skal tage toget hjem fra en uge fyldt med workshops, dækker Danmission udgifterne.  

Du vil være tilknyttet programmet som Global Fortæller i 16 uger i alt – enten med start i januar eller august. Se de præcise datoer i boksen med praktisk information. Ud af de 16 uger vil omkring seks af ugerne bruges i Cambodja, og omkring seks uger bruges på at afholde workshops rundt i Danmark. I perioden kan du forvente, at dette er din fuldtidsbeskæftigelse i hverdagen. En uge bruges på intro, en uge bruges til at forberede workshops og en uge bruges på at afrunde forløbet. I foråret vil du have fri i påsken, mens efterårsholdet holder fri i uge 42. 

Du skal også afsætte tid i kalenderen til at deltage i en online infoaften og en introdag forud for jeres rejse. Hvis du bliver ansat, vil du få information om de præcise datoer. 

Under rejsen skal du være forberedt på, at der er et fastlagt program hovedparten af dagene på jeres tur. Men der er også indlagt fridage i programmet, hvor du selv kan bestemme, om du vil slappe af og lade op eller gå på eventyr og opdagelse.  

Under workshop-perioden har du fri i weekenderne. Der er dog én weekend, hvor Danmission har brug for jer til at forberede jeres workshops. I hverdagene er der selvfølgelig også fritid ind imellem jeres workshops, hvor du kan holde fri og slappe af – enten i det område, hvor I afholder jeres workshop eller hjemme ved jeres værtsfamilie. Og så har du fri i efterårsferien (efterårsholdet) og i påsken (forårsholdet). 

Der er en egenbetaling for rejsen. For rejsen til Cambodja i efteråret 2024 er prisen 17.995,00 kr. Der skal indbetales et depositum på kr. 10.000,00 pr. 5. juni 2024. 

Egenbetalingen dækker i Cambodja: flybilletter, rejseforsikring, visum, transport, kost og logi samt tilskud til nogle turistoplevelser (bl.a. tur til Angkor Wat i Siem Reap).  

Egenbetalingen dækker i Danmark: transport, kost og logi i hverdagene i under workshop-perioden. 

Du modtager: løn i workshop-perioden, der løber over to måneder, svarende til gældende SU-takst (pt 6.820,00 kr. pr. måned) for udeboende. 

Du skal selv betale for:  

 • vaccinationer 
 • transport til og fra introdagen  
 • transport til og fra lufthavnen i Danmark ifm. rejsen 
 • turistoplevelser, som ikke er en del af programmet (både i Cambodja og Danmark). 

Du skal være minimum 18 år gammel for at blive Global Fortæller.  

Danmission er en folkekirkelig organisation, der blev grundlagt i 1821. Vi har i dag stærke samarbejdspartnere både herhjemme og i de lande, hvor vi arbejder i Asien, Afrika og Mellemøsten. Vi har tre primære indsatsområder: samfundsrelevant teologi, dialog og fredsopbygning og bæredygtig anvendelse af naturens ressourcer til gavn for både mennesker og miljø.

Danmission har en lang historie for at skabe folkelig forankring og opbakning til vores arbejde. Det gør vi bl.a. i vores genbrugsbutikker, der udgør den vigtigste kilde til Danmissions indtægter og gennem folkekirker og lokale netværksgrupper landet over.  

For yderligere information og svar på store eller små spørgsmål kan du kontakte Mille Gatting, som er projektleder for Globale Fortællere. Du kan få fat i Mille Gatting på telefon 41 999 335 eller mail globale-fortaellere@danmission.dk.

Vil du gerne reklamere for Globale Fortæller-programmet i din kirke, på din uddannelsesinstitution eller i en anden sammenhæng, kan du frit downloade og printe denne plakat, ved at klikke her

Kontakt

Mille Munk Gatting

Projektleder for Globale Fortællere
Ring: 41 999 335
Mail: globale-fortaellere@danmission.dk

Følg os…