Børnecentre i Syrien

Mange af Syriens børn husker ikke andet end krig og har hårdt brug for psykosocial hjælp. På seks børnecentre, som Danmission støtter, får børnene mad, en skolegang og hjælp til at bearbejde deres traumer

Børn i Syrien får psykosocial hjælp

Mere end et årti er gået, siden Syrien blev kastet ud i en blodig borgerkrig. Næsten syv millioner lever som internt fordrevne, heraf er 44 procent børn. Mange af dem har oplevet at sulte, flygte og miste nære familiemedlemmer. Ofte har børnene aldrig kendt til andet end krig.

Børnene er borgerkrigens mest sårbare og udsatte ofre. Næsten to en halv million syriske børn går ikke i skole og er i risiko for at blive tvunget ud i enten børnearbejde, ægteskab, krig eller trafficking. Derfor støtter Danmission seks børnecentre i Syrien, hvor børn og deres forældre får mad, skolegang og hjælp til at håndtere deres traumer og oplevelser.

Centrene drives lokalt af organisationen Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD), som har et bredt netværk af kirker, moskéer og religiøst baserede organisationer i Syrien. Det er med til at sikre, at hjælpen når frem til de allermest trængende. På børnecentrene yder uddannet personale psykologisk støtte og hjælp til børnene. Børnene får et pusterum fra krigens kaos, hvor de kan få lov til at lege og opleve, at omsorg, fællesskab og venskaber igen bliver en del af deres hverdag.

For Syriens børn er landets fremtid, og derfor er en del af Danmissions indsats i landet fokuseret på at sikre, at børnene kan komme i skole og få den nødvendige psykosociale hjælp. Det er med til at give traumatiserede børn færdigheder, så de kan klare tilværelsen – både her og nu, men også i fremtidens genopbygning af landet. Og det er afgørende for, at den spinkle rest af sammenhængskraft i Syrien kan vokse sig stærkere.

Børnene får et pusterum fra krigens kaos, hvor de kan få lov til at opleve, at omsorg og fællesskab igen bliver en del af deres hverdag

Fakta om vores partner: Forum for Development and Culture

  • Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD) blev grundlagt i 2004 og arbejder for at skabe lighed og dialog mellem forskellige etniske, religiøse og kulturelle grupper i Mellemøsten. Organisationen har base i Libanon, men arbejder i hele regionen gennem et netværk af kirker og organisationer.

  • I 2017 etablerede FDCD de første fem børnecentre, mens det sidste blev oprettet i 2022. Centrene drives af FDCD og yder hjælp til omkring 1.200 børn med støtte fra Danmission.


Vis mere Vis mindre

Hvorfor støtter Danmission dette projekt?

  • Siden 2011 har Syrien levet under en blodig borgerkrig. For en hel generation af børn er skyderier og bombardementer blevet en del af hverdagen. Krigen har kastet fire ud af fem syrere ud i fattigdom, og over to millioner syriske børn går ikke i skole. Behovet for nødhjælp og psykosocial hjælp er enormt – ikke mindst for børnene.

  • Derfor støtter Danmission seks børnecentre i Syrien, hvor udsatte børn får mad, skolegang og psykosocial hjælp til at bearbejde deres krigstraumer.


Vis mere Vis mindre