Se hele Dk4 dokumentaren: Kampen om Cambodjas regnskov

"Kampen om Cambodjas regnskov" handler om Danmissions partnere - de lokale skovaktivisters farefulde kamp for at beskytte deres skov og deres levebrød mod den illegale skovhugst og globale møbelindustri.

Regeringen i Cambodja har det seneste halve år lukket flere medier i landet og hhv. udvist og suspenderet en international og en lokal ngo. Heldigvis er Danmissions partnerorganisation Prey Lang Community Network, der ellers også opfattes som opposition til regeringen, ikke blevet svækket. Tværtimod vokser gruppen af skovaktivister.

Dk4 besøgte dem og Danmissions udsendte i december sidste år. Se hele dokumentaren og find links til øvrige artikler om vores arbejde i Prey Lang herunder.

Prey Lang-skoven er med til at brødføde millioner af mennesker og er samtidig én af verdens vigtige regnskove, der fungerer som et værn mod den globale opvarmning. Men hver dag bliver værdifulde træer fældet og solgt som illegalt tømmer.

Danmissions partnere – skovaktivisterne fra Prey Lang Community Network – vandt sidste år en meget prestigefyldt pris, nemlig det amerikanske Yale Universitets innovationspris, for i samarbejde med Københavns Universitet og os i Danmission at have udviklet en app til smartphones, der siden har fået stor betydning for den lokale overvågning af den ulovlige skovrydning.

Læs også: Danmissions partner bliver hædret med fornem pris