Danmission Genbrug i Aakirkeby er som forvandlet

Danmission Genbrug i Aakirkeby er som forvandlet

De gamle træreoler, muren af tøjstativer og udstillingsgitteret, der forbød lyset falde ind i butikken. Alt sammen er det nu væk og genbrugsbutikken i Smedegade er knap nok til at genkende.

Det bordeauxrøde gulvtæppe fik lov at ligge, Men ellers røg alt andet ud, da frivillige fra Danmission Genbrug i Aakirkeby i storebededagsferien lagde alle kræfter i at omdanne deres butik fra et lidt for tætpakket, blåmalet 100 m2 butikslokale til en lys og moderne forretning med nye reoler, tøjginer og LED-belysning.

”Det trængte meget. Butikken var mørk og kedelig, men allerede med den hvide maling lysnede det op”, fortæller butikkens daglige leder, 75-årige Else Jørgensen, der har været frivillig i Danmission Genbrug i Åkirkeby siden 2003.

Sammen med sin mand drev hun indtil pensionsalderen et landbrug med grise og køer, hvor hun med egne ord lærte at tage fat. De brede skuldre fik hun og de ti frivillige, der mødte op på førstedagen for renoveringen, da også brug for. Ud slæbte gruppen af frivillige damer, hvoraf den yngste er 65, tunge træreoler, udstillingsgitre og stativer, der blev vurderet for høje eller upraktiske i det nye set up. Med hjælp fra et par mænd, var der sidst på dagen to fyldte containere. Henover weekenden blev der så spartlet og malet, samlet nye, lyse IKEA-reoler og sorteret varer.

”Resultatet er fantastisk og det er ikke langt fra sandheden, at genbrugsbutikken er forvandlet til et Damernes Magasin, selvom det bare var noget, de frivillige dernede spøgte lidt med, mens de puklede på”, siger Sten Åge Larsen, der er udviklingskonsulent for Danmission Genbrug i Region Sjælland og på Bornholm.

Da lyset blev lukket ind

Else Jørgensen fortæller, hvordan butikkens kunder allerede har reageret med store roser på butikkens nye indretning og belysning.

”Vi har i forvejen mange kunder, som er gengangere, På den måde er den nye, imødekommende butiksindretning bare endnu en grund til at komme igen”, siger en stolt Else Jørgensen. I den moderniserede butik er det nu også muligt at betale med Mobile Pay.

Skal Else Jørgensen beskrive, hvad renoveringen betyder for butikkens frivillige medarbejdere –  de 34 kvinder, der til daglig og på skift står bag kassen, rydder op og sorterer varer, så nævner hun igen bonusserne ved lyset, der nu har fri passage fra Smedegade ind igennem de store butiksruder. Lyset giver et bedre arbejdsmiljø, konstaterer hun. Hertil kommer, at butikkens frivillige for første gang har fået et køleskab på deres arbejdsplads, så der nu er mulighed for at få et koldt glas vand henunder de varme eftermiddagstimer.

Fødselsdagsfejring

Den forvandlede butik står klar og holder åbent alle dage. Men gode venner og kunder er særligt velkomne d. 2. juni, hvor butikken fylder 18 år. I den anledning byder butikkens frivillige på en kop kaffe og et stykke kage mellem kl. 14 og 15. Et stort tak skal samtidig lyde fra Danmission til Åkirkeby og omegn for de mange donationer, genbrugsbutikken løbende modtager. Uden dem ville det ikke være muligt at drive butikken.