Oplev verden helt tæt på – rejs ud som Global Fortæller

Mærk Tanzanias røde jord og Zanzibars hvide sand under fødderne – bliv Global Fortæller. Rejs i bus gennem bjergrige landskaber og spot vilde dyr på safari i nationalparken Serengeti. Kom helt tæt på den tanzanianske kultur og få indblik i Danmissions arbejde med religionsdialog, bæredygtighed og den globale kirke. Og tag rundt i Danmark for at give danske unge udsyn mod verden.

Globale Fortællere er Danmissions rejse- og formidlingsprogram for dig, som typisk tager et sabbatår eller en pause i studiet. Som Global Fortæller bliver du en del af Danmissions arbejde for at skabe en mere retfærdig verden, og du bliver del af et globalt fællesskab, der bygger på dialog, bæredygtighed og den kristne tro.

Din tid som Global Fortæller begynder med seks ugers rundrejse fra Victoriasøen i det nordvestlige Tanzania til øgruppen Zanzibar i øst. Sammen med fem andre danske unge rejser du tværs gennem Tanzania og møder Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold.

Bliv Global fortæller og en knivskarp formidler

Og når du lander hjemme i Danmark med bagagen fyldt af store oplevelser og indtryk, er rejsen slet ikke slut endnu!

I en periode på godt to måneder får du mulighed for at tage rundt i Danmark sammen med din Globale Fortæller-makker og fortælle om dine oplevelser til workshops for konfirmander, efterskoler og andre.

På den måde kan du være med til at bringe unge i Danmark tættere på verden. Både før og efter rejsen bliver du klædt godt på til at dokumentere og fortælle om dine oplevelser, og du får kompetencerne til at blive en knivskarp formidler.

Ønsker du at booke en workshop med de Globale Fortællere, kan du læse mere her.

Glæd dig til at opleve:
 • UPENDO syskole, der ikke bare giver kvinder en uddannelse, men også bygger bro mellem skolens kristne og muslimske elever.
 • Dialogcentret ZANZIC, der arbejder med at skabe fredelig sameksistens mellem de forskellige religiøse grupper på Zanzibar og i hele Tanzania.
 • Tumaini University Makumira, der arbejder med uddannelse af præster til en hurtigt voksende kristen kirke og lokale kirker, som Danmission gennem mange år i landet har opbygget nære relationer til.

Sådan er forløbet

 • Send din ansøgning
  Vil du gerne være Global Fortæller, skal du sende en ansøgning. Følg dette link. Du skal udfylde et ansøgningsskema og vedhæfte dit CV.

  Ansøgningsfristen er onsdag den 27. september 2023. Herefter vil du blive kontaktet af Danmission.

 • Samtale
  Vi indbyder først alle relevante ansøgere til en kort online-samtale i uge 37, 38 eller 39. Herefter udvælger vi dem, som vi også gerne vil se til en fysisk samtale i uge 38, 39 eller 41.

  Til samtalen vil vi gerne lære dig lidt bedre at kende og høre mere om, hvorfor du gerne vil være Global Fortæller. Det er vigtigt for os, at du både har lyst til at opleve verden og formidle mødet bagefter. Samtidig er vi optagede af at sammensætte et hold med en god dynamik, da I skal være meget sammen både på rejsen til Tanzania og i workshop-perioden i Danmark.

  Alle, der har været til samtale, vil efterfølgende blive kontaktet af Danmission. Her vil du få at vide, om du har fået en plads som Global Fortæller.

 • Infoaften
  Er du ny Global Fortæller, vil du blive indbudt til en infoaften, der foregår online torsdag den 12. oktober 2023 (uge 41).

  Her kan du hilse på de andre Globale Fortællere, få mere information om forløbet og få lejlighed til at stille alle de spørgsmål, som du sikkert har.

 • Introdag
  Der er introdag onsdag d. 8. november 2023. Den vil finde sted enten i Aarhus eller København afhængig af sammensætningen af holdet.

  Her vil du møde de andre Globale Fortællere, og I vil få tid til at lære hinanden lidt bedre at kende.

  I vil også få et oplæg om Tanzania og få et større indblik i rejsen og de mange spændende ting, I skal opleve. I får også lejlighed til at møde en tidligere Global Fortæller og vil få mere at vide om det samlede forløb.

 • Introuge
  I uge 2 (8. til 12. januar 2024) er der introuge på Danmissions hovedkontor på Strandagervej 24 i Hellerup nord for København. Umiddelbart efter introugen rejser I til Tanzania. I introugen bor I i Danmissions gæstelejligheder.

  I løbet af ugen vil I blive klædt godt på til rejsen. Vi vil blandt andet tale om sikkerhed på rejsen og sætte fokus på samarbejde og teambuilding, så I får en god start som gruppe.

  I vil også modtage undervisning i brug af SoMe og få gode tips og tricks til at formidle jeres oplevelser på Danmissions platforme, mens I er afsted.

 • Rejse
  Nu er I klar til at rejse – og turen går til Tanzania i Østafrika i seks uger.

  Når I lander i Mwanza – landets andenstørste by beliggende i det nordvestlige Tanzania – vil temperaturen være mellem 25 og 30 grader. Herfra rejser I videre – tværs gennem landet – for at afslutte jeres rejse på øgruppen Zanzibar.

  Undervejs vil I møde Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold, og I vil opleve landets foranderlige landskaber, fantastiske kultur og vilde dyreliv.

  Du vil rejse sammen med fem andre Globale Fortællere. Når I lander i lufthavnen i Mwanza, vil I blive modtaget af Danmissions medarbejder i Østafrika, Sarah Krøger Ziethen. Hun vil sende jer videre ud på jeres rejse – og møde jer igen godt halvvejs. Herimellem vil I være tilknyttet lokale partnere, der kan hjælpe jer med stort og småt. Under rejsen vil I også mødes online med projektleder for Globale Fortællere, Mille Gatting.

  Undervejs skal I bo på forskellige indkvarteringssteder, hvor standarden svarer til et hostel. I skal være forberedt på, at strømmen kan gå fra tid til anden, og nogle steder er der ikke indlagt varmt vand. Du skal også forvente at dele værelse med andre. Danmission står for indkvarteringen, og det er en del af den samlede pris.

 • Forberede workshops
  Efter rejsen – og nogle fridage, hvor I kan tage hjem – skal vi i gang med at forberede de workshops, som I skal rejse rundt i hele Danmark og holde.

  Vi vil begynde med at evaluere jeres rejse. Herefter vil I blive undervist i målgrupper og “hvad en god workshop er”.

  Under dette forløb vil I få at vide, hvem jeres makker bliver i workshop-perioden.

  Derefter skal I selv udvikle og planlægge jeres workshops sammen med jeres makker. I vil selvfølgelig få hjælp og feedback på jeres arbejde undervejs.

  Forberedelsen af jeres workshops foregår i hele uge 9 (27. februar til 4. marts 2024). Vær derfor forberedt på at sætte weekenden af til dette.

 • Workshop-periode
  Nu begynder forløbets anden store rejse. Denne gang går turen til Danmark – fra havnebyen Thyborøn i Vestjylland til Kongens København i øst.

  Sammen med din makker skal du besøge konfirmandhold, minikonfirmander, efterskoler og seniorarrangementer. Her skal I holde jeres workshop – og bringe både unge og ældre tættere på den store verden, I netop selv har oplevet på helt tæt hold.

  Perioden løber over syv uger, hvor I holder workshops i hverdagene og holder fri i weekenderne. I skal køre rundt i landet i biler, der bliver stillet til rådighed af Danmission, så det er et krav, at du har kørekort. I perioden bor I hos værtsfamilier i hverdagene og hjemme i weekenderne.

  Workshop-perioden begynder i uge 10 (5. marts 2024) og løber til og med uge 16 (19. april 2024). I uge 13 holder I påskeferie.

 • Afrunding af forløbet
  Efter jeres tur rundt i Danmark mødes vi på Danmissions hovedkontor på Strandagervej 24 i Hellerup fra den 22. til den 25. april (uge 17), hvor tiden som Global Fortæller er slut.

  I denne uge vil vi evaluere forløbet, hygge os og tage afsked med hinanden. Vi vil også fortæller jer om muligheder for at engagere jer i Danmissions arbejde fremadrettet.Vis mere Vis mindre

Praktisk

 • Periode: 8. januar 2024 til 25. april 2024
 • Ansøgningsfrist: Onsdag den 27. september 2023
 • Samtaler afholdes: I både Aarhus og København i uge 38, 39 og 41, 2023
 • Rejseperiode: Fra uge 3 til og med uge 8, 2024
 • Workshop-periode i Danmark: Fra uge 9 til og med uge 17, 2024 (fri i uge 13)
 • Inden længe vil det igen være muligt at søge om at blive Global Fortæller i efteråret 2024 og foråret 2025

Økonomi

 • Du betaler: 15.995 kroner
 • Egenbetalingen dækker i Tanzania: Flybilletter, visum, rejseforsikring, tilskud til turistoplevelser (bl.a. to dages safari), transport, kost og logi
 • Egenbetalingen dækker i Danmark: Transport, samt kost og logi i hverdagene
 • Du modtager: Løn svarende til udeboende SU i workshop-perioden


Sådan kan jeres dage i Tanzania se ud:
 • I mødes med én af Danmissions partnere og får indsigt i de områder, Danmission arbejder med, gennem det personlige møde
 • I er ude at besøge ét af Danmissions projekter i Tanzania og vil opleve Danmissions arbejde på allertætteste hold
 • I bruger en hel dag på transport i lokale busser
 • Søndag står den på gudstjeneste. Og det foregår ikke helt som i den lokale folkekirke i Danmark. Der er rytmer og festligt og farverigt tøj. Og det tager ofte lidt længere tid end i Danmark
 • I tager på safari og oplever Tanzanias vilde og vidunderlige natur
 • I mødes med børn og unge og får et indblik i deres hverdag  
 • I holder fridag(e), hvor I selv bestemmer , om I vil slappe af og lade op eller på eventyr og opdagelse 
En dag som Global Fortæller i Danmark:
 • 7.00: Står op og spiser morgenmad sammen med sin værtsfamilie 
 • 8.30-9.30: Transport
 • 10.00-11.30: Workshop for konfirmander
 • 11.30-17.00: Fritid, frokost, koordineringsopgaver og evt. sightseeing i området 
 • 17.00-18.00: Transport 
 • 18.00-19.00: Pizza-arrangement med konfirmander  
 • 19.00-20.30: Workshop for konfirmander  
 • 20.30: Fritid, evt. hygge med værtsfamilien og din makker  

FAQ

Fra uge 3 til uge 8 (2024) går turen ud i den store verden – nærmere bestemt til Tanzania i Østafrika.

De seks ugers rejse starter i Mwanza – landets andenstørste by beliggende i det nordvestlige Tanzania. Herfra rejser I videre – tværs gennem landet – for at afslutte jeres rejse på øgruppen Zanzibar. I skal derfor forvente en del køretid i bus eller bil.

Undervejs vil I møde Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold, og I vil opleve landets foranderlige landskaber, fantastiske kultur og vilde dyreliv.

Du vil rejse sammen med fem andre Globale Fortællere. Når I lander i lufthavnen i Mwanza, bliver I modtaget af Danmissions medarbejder i Østafrika, Sarah Krøger Ziethen. Hun vil sende jer videre ud på jeres rejse – og møde jer igen godt halvvejs. Herimellem vil I være tilknyttet lokale partnere, der kan hjælpe jer med stort og småt. Under rejsen vil I også mødes online med projektleder for Globale Fortællere, Mille Gatting.

Undervejs skal I bo på forskellige indkvarteringssteder, hvor standarden svarer til et hostel. Du skal være forberedt på, at strømmen kan gå fra tid til anden, og nogle steder er der ikke indlagt varmt vand. Du skal også forvente at dele værelse med andre. Danmission står for indkvarteringen, og det er en del af den samlede pris.

Du skal selv sørge for og betale for at få de anbefalede vaccinationer inden afrejse til Tanzania.

Vær opmærksom på, at det er et krav at være vaccineret mod gul feber, når du rejser til Zanzibar.

Danmission sørger for, at du er forsikret under hele perioden. 

I køber i fællesskab visum i gruppen, når I lander i Tanzania. Prisen for et visum er en del af det beløb, du har indbetalt til Danmission forud for din rejse. Danmission sørger for, at du har dollars med til at betale for dit visum. Vi sørger også for at informere jer om, hvilken type af visum I skal bruge til rejsen.

Forløbets anden store rejse er workshop-perioden i Danmark. Her går turen fra havnebyen Thyborøn i Vestjylland til Kongens København i øst.

Sammen med din Global Fortæller-makker skal du besøge konfirmandhold, minikonfirmander, efterskoler og seniorarrangementer. Her skal I holde workshops af 1,5 times varighed – og bringe både unge og ældre tættere på den store verden, I netop selv har oplevet på helt tæt hold.

Perioden begynder i uge 9 (4. marts 2024) og løber til og med uge 17 (25. april 2023). I uge 13 holder I påskeferie.

Du og din makker skal køre rundt i landet i en bil, der bliver stillet til rådighed af Danmission, så det er et krav, at du har et gyldigt kørekort. Når det bliver nødvendigt, at en af jer en gang imellem tager toget, dækker Danmission udgifterne. 

Mens du og din Global Fortæller-makker rejser rundt og holder workshops, bor I hos værtsfamilier og værtssteder i hverdagene og hjemme i weekenderne. Værtsfamilierne sørger for både kost og logi. Når I en sjælden gang imellem selv skal stå for at købe jeres måltider, dækker Danmission udgifterne.

Du har fri i weekenderne, hvor du tager hjem til dig selv. Der er dog én weekend, hvor Danmission har brug for jer til at forberede jeres workshops, og det er weekenden i uge 9 (1.-3. marts 2024). I hverdagene er der selvfølgelig også fritid ind imellem jeres workshops, hvor du kan holde fri og slappe af – enten i det område, hvor I afholder jeres workshop eller hjemme ved jeres værtsfamilie. Og så har du fri i påsken i uge 13.

Du vil være tilknyttet programmet som Global Fortæller i perioden 8. januar til 25. april 2024. I perioden kan du forvente, at dette er din fuldtidsbeskæftigelse i hverdagen.

Du skal også afsætte tid i kalenderen til at deltage i en online infoaften d. 12. oktober 2023 og til en introdag onsdag d. 8. november 2023.

 • Du betaler: 15.995 kroner.
 • Egenbetalingen dækker i Tanzania: Flybilletter, visum, rejseforsikring, tilskud til turistoplevelser (bl.a. to dages safari), transport, kost og logi.
 • Egenbetalingen dækker i Danmark: Transport, samt kost og logi i hverdagene
 • Du modtager: Løn svarende til udeboende SU i workshopperioden

Du skal være minimum 18 år gammel for at blive Global Fortæller.

Danmission er en folkekirkelig organisation, der blev grundlagt i 1821. Vi har i dag stærke samarbejdspartnere både herhjemme og i de lande, hvor vi arbejder i Asien, Afrika og Mellemøsten. Vi har tre primære indsatsområder: samfundsrelevant teologi, dialog og fredsopbygning og bæredygtig anvendelse af naturens ressourcer til gavn for både mennesker og miljø.

Danmission har en lang historie for at skabe folkelig forankring og opbakning til vores arbejde. Det gør vi bl.a. i vores genbrugsbutikker, der udgør den vigtigste kilde til Danmissions indtægter og gennem folkekirker og lokale netværksgrupper landet over.  

For yderligere information og svar på store eller små spørgsmål kan du kontakte Mille Gatting, som er projektleder for Globale Fortællere. Du kan få fat i Mille Gatting på telefon 41 999 335 eller mail globale-fortaellere@danmission.dk.

Vil du gerne reklamere for Globale Fortæller-programmet i din kirke, på din uddannelsesinstitution eller i en anden sammenhæng, kan du frit downloade og printe denne plakat, ved at klikke her

Kontakt

Mille Munk Gatting

Projektleder for Globale Fortællere
Ring: 41 999 335
Mail: globale-fortaellere@danmission.dk

Følg os…