Nu er det snart den tid på året, hvor bladene så småt ændrer farvepragt, og vi lystigt synger om septembers himmel, der er så blå. Det betyder, at det også snart er tid til Danmissions årlige repræsentantskabsmøde. Det afholdes i år i weekenden den 2. til 3. september på Hotel Nyborg Strand.

Årets tema er ”Medvandring i 75 år”, fordi 2023 er endnu et jubilæumsår i Danmission. I 1948 sendte Danmission (dengang Det Danske Missionsselskab) for første gang missionærer til Tanzania. Det blev startskuddet til et nært samarbejde, hvor mere end 130 medarbejdere har været udsendt til Tanzania. Senest Sarah og Tais Krøger Ziethen. Tidligere i år blev Danmissions kontor i Østafrika, der er beliggende på Zanzibar i Tanzania, officielt registreret, og den danske ambassadør i Tanzania deltog sammen med Danmissions bestyrelse i åbningen af kontoret. Alt det – og meget mere – vil blive fejret og markeret på repræsentantskabsmødet, hvor vi også får besøg fra Tanzania, både lokalt Danmission-ansatte og eksterne samarbejdspartnere.

Derudover byder lørdagen på workshops om blandt andet Danmissions økonomi og Danmissions genbrugsarbejde. Senere er der aftengudstjeneste i Vindinge Kirke, hvor vi også vil markere de 75 års partnerskab med kirken i Tanzania.

Søndagen byder på kåringen af ”Årets ildsjæl” samt det ordinære repræsentantskabsmøde, hvor bestyrelsen blandt andet aflægger beretning til drøftelse og årsregnskab samt budget fremlægges og drøftes. Der vil også være valg til bestyrelsen, hvor to nuværende bestyrelsesmedlemmer stiller sig til rådighed for genvalg, nemlig Louise Buch Viftrup og Karina Mogensen Aallmann.

Bliv medlem


Vil du også være en del af Danmission?

Bliv medlem og støt Danmissions arbejde med at fremme bæredygtigt liv og fredelig sameksistens.

Som medlem får du mulighed for at sætte dit aftryk på organisationen.

Danmissions organisation

Den øverste myndighed i Danmission er repræsentantskabet. Repræsentantskabet består af mindst 237 og højst 257 medlemmer. Det er repræsentantskabet, der vælger ni af de 12 medlemmer i Danmissions bestyrelse. De sidste tre bestyrelsesmedlemmer vælges af bestyrelsen.

Bestyrelsen er øverste ledende organ og ansætter organisationens generalsekretær, der står for den daglige ledelse. Bestyrelsen, der mødes fem gange årligt, godkender årets aktiviteter og budget og har en tæt dialog med ledelsen. Bestyrelsesarbejdet er ulønnet.

Læs mere om vores arbejde og organisation her.