Dialogcenter på Zanzibar

På Zanzibar i Tanzania er freden mellem kristne og muslimer skrøbelig. Dialogcentret Zanzic arbejder for, at mennesker, trods forskelligheder, kan leve sammen i fred

Vi uddanner studerende i fred

Øgruppen Zanzibar, der ligger ud for Tanzanias østkyst, er hjem for omkring 97 procent muslimer og blot tre procent kristne. Gennem tiden har øgruppen været præget af religiøse konflikter og sammenstød. Og selv i tider med politisk ro i Tanzania, ulmer spændingerne under overfladen.

Derfor gik Danmission i 2009 sammen med Den Evangelisk Lutherske Kirke (ELCT) om at etablere Zanzic – Zanzibar Interfaith Centre. Dialogcenteret har gennem årene faciliteret en lang række aktiviteter for blandt andre religiøse ledere og unge, der støtter op om, at mennesker, trods forskelligheder, kan leve sammen i fred.

Zanzic har blandt andet været med til at etablere kvindegrupper på øen Pemba, der tidligere har været hårdt ramt af politisk uro og radikaliserede grupper. Her mødes kristne og muslimske kvinder for at tale om fælles udfordringer og nedbryde fordomme. De grupper, Zanzic har været med til at etablere, har siden inspireret kvinderne til selv at skabe nye grupper.

Derudover udbyder Zanzic en diplomuddannelse i interkulturelle relationer i samarbejde med Tumaini University Makumira i Dar es Salaam. Her får unge tanzanianere undervisning i fag som kulturmøde, etik, kommunikation, globalisering og religion.

På den måde er Zanzic med til at skabe et stærkt civilsamfund, hvor religiøse samfund arbejder sammen for at komme ekstremisme og fattigdom til livs. Samtidig er målet, at Zanzic bliver et ressourcecenter i Østafrika, hvor andre lande og organisationer kan hente viden og inspiration i arbejdet med interreliøs dialog og fredsskabelse.

Zanzic er med til at skabe et stærkt civilsamfund, hvor religiøse samfund arbejder sammen for at komme ekstremisme og fattigdom til livs

Fakta om vores partner: Den Evangelisk Lutherske Kirke

  • ELCT er den Evangelisk Lutherske Kirke i Tanzania og består af 27 stifter, hvoraf Danmission samarbejder med 7 af stifterne. Danmission har siden 1948 arbejdet tæt sammen med de lutherske kirker i landet og samarbejder i dag med ELCT om en række projekter.

  • I 2009 etablede Danmission og ELCT i fællesskab dialogcenteret Zanzic – Zanzibar Interfaith Centre i Stone Town på Zanzibar.

Vis mere Vis mindre

Hvorfor støtter Danmission dette projekt?

  • Øgruppen Zanzibar er hjem for omkring 97 procent muslimer og blot tre procent kristne. Gennem tiden har øgruppen været præget af religiøse konflikter og sammenstød. Og selv i tider med politisk ro i Tanzania, ulmer spændingerne under overfladen.

  • Derfor er Danmission gået sammen med den lutherske kirke om at etablere og drive dialogcentret Zanzic, der arbejder med interreligiøs dialog og trosbaseret fredsskabelse.
Vis mere Vis mindre