Hvorfor er du frivillig i Danmission?
Jeg er vokset op i et sogn i Frederikshavn, hvor den lokale kirke har en meget tæt relation til Danmission. Jeg oplevede, hvordan hele menigheden kunne samles om missionsprojekter og indsamlingen af midler hertil – til stor nytte for sammenhængskraften i kirken. Samtidig gav det udsyn til dele af verden, som jeg ellers ikke kendte meget til. I 2013 fik jeg første gang mulighed for at besøge kirkens venskabsmenighed i Cambodja på en ungdomsrejse arrangeret af Aalborg Stift i samarbejde med Danmission. Efter denne oplevelse var jeg ikke spor i tvivl om, at jeg gerne ville gøre en indsats for Danmission.

Hvordan blev du frivillig i Danmission?

Som det er med det meste frivillige arbejde, handler det om relationer. Den helt rigtige person skal spørge på det helt rigtige tidspunkt. Min entusiasme blev opfanget, og jeg blev spurgt, om jeg ikke ville være repræsentant og senere, om jeg ville stille op til stiftsbestyrelsen. Var jeg ikke blevet spurgt, havde jeg nok ikke selv ”fundet vej”.

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Danmission?
Det at give muligheder! At være medvirkende til, at andre kan få mulighed for at opleve de ting, som jeg har oplevet herhjemme og på mine rejser med Danmission. Men især det at give muligheder til folk i samarbejdslandene, som ellers ikke har ret mange muligheder for at ændre deres tilværelse.

Fortæl om en særlig oplevelse, du har haft som frivillig i Danmission?
Min første rejse med Danmission til Cambodja blev lidt af en øjenåbner for mig og resten af rejsegruppen. Det at opleve en anden kultur på nært hold, møde nye mennesker og samtidigt se hvilken forskel Danmissions projekter gjorde, gav mig blod på tanden til endnu mere Danmission!

Serie: Mød en Frivillig

I Danmission er de mange frivillige en central del af organisationens identitet og arbejde.

De har stor indflydelse, da vi er en demokratisk baseret organisation, hvor vores repræsentantskab er den øverste myndighed.

I denne serie kan du møde nogle af vores mange engagerede frivillig.

Vil du også være frivillig i Danmission kan du læse mere her

Om Mads Bang Simonsen

  • 32 år
  • Bor i Skagen
  • Uddannet lærer og arbejder som konsulent i SSP (skole, socialforvaltning og politi)
  • Er medlem af Danmissions stiftsbestyrelse i Aalborg Stift og har været det siden 2019