Hvorfor er du frivillig i Danmission?
Jeg er frivillig, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg kom ind i Danmission gennem min kone Laura Spangsberg Bro, som også var frivillig, så det var naturligt for mig at lægge kræfterne dér.

Hvordan blev du frivillig i Danmission?
I januar 1981 var jeg så heldig at komme med på den sidste plads på en tur til Madagaskar, der var arrangeret af Danmission (dengang Det Danske Missionsselskab). Det var så stor en oplevelse for mig at se, hvor meget et missionsselskab kunne gøre med få midler, og hvor meget kirkerne i ”syd” og ”nord” havde at give hinanden. Det gav mig en livslang ”vaccine” med Danmission, så det var helt naturligt for mig senere at blive frivillig. Omkring 2007 blev vi frivillige spurgt, om én af os ville overtage Danmissions salg af brugte frimærker, og da jeg tidligere privat havde samlet frimærker, syntes jeg, det var et kald for mig.

 

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Danmission?
Det bedste ved arbejdet som frivillig er de mange gode oplevelser, jeg får. Jeg møder stor interesse for arbejdet og positiv respons fra kontakterne og får god hjælp af en dejlig flok af frivillige til at ”klippe frimærker”. Samtidig får jeg overdraget mange gode samlinger af frimærker fra blandt andre frimærkesamlere, menigheder og andre, der sympatiserer med Danmissions arbejde, og jeg er meget beæret over den tillid. Da jeg fik flest frimærker ind, fik jeg leveret 42 flyttekasser med frimærker på én gang fra en nedlagt frimærke- og fotoforretning. 

Fortæl om en særlig oplevelse, du har haft som frivillig i Danmission?
En hel vild oplevelse fik jeg, da jeg sammen med Karen Marie Ross-Hansen og Connie Møller lavede et ”walk and run”-event på Blåkilde Efterskole i 2022. Eleverne på verdensborgerlinjen deltog i både det praktiske arbejde, og mange deltog også i selve ”løbet,” mens flere bidrog med mange sponsorkroner. Om aftenen deltog alle eleverne i et møde med to af Danmissions Globale Fortællere, der havde været på Zanzibar. De formidlede deres oplevelser og viden fra turen på en så levende og dygtig vis, at flere var helt rørte. Det blev en stjernestund af format! 

Serie: Mød en Frivillig

I Danmission er de mange frivillige en central del af organisationens identitet og arbejde.

De har stor indflydelse, da vi er en demokratisk baseret organisation, hvor vores repræsentantskab er den øverste myndighed.

I denne serie kan du møde nogle af vores mange engagerede frivillige.

Vil du også være frivillig i Danmission kan du læse mere her

Om Søren Spangsberg Bro

  • 78 år
  • Bor i Skjern
  • Pensioneret lærer
  • Tidligere bestyrelsesmedlem (fra omkring 1998 til 2006), frivilligarbejder og frivillig netværkskonsulent i Danmission. Har siden 2007-08 været ansvarlig for Danmissions salg af brugte frimærker, der giver en årlig indtjening på omkring 100.000 kroner til Danmissions arbejde – med hjælp fra frivillige i Danmissions genbrugsbutikker, der sælger frimærkerne.