Idérigdommen er stor i Danmissions mere end 60 genbrugsbutikker landet over.

Og det blev anerkendt, da Danmission på et lederseminar for frivillige butiksledere, kårede årets allerbedste idéer fra genbrugsland.

”Vi vil gerne anerkende den store indsats fra vores frivillige. Når vi kårer de allerbedste idéer, er det både for at hylde en særlig indsats og for at sætte fokus på den store idérigdom, der er ude i vores butikker. Og selvfølgelig for at videregive inspiration til vores andre butikker,” siger Jannie Zillig, leder af Danmission Genbrug.

De fire idéer, der høstede anerkendelse, er:

I Ringe forvandles usælgelige sager til fine gavekurve
Nogle af de varer, der ellers var på vej til at blive smidt ud, giver man i Ringe nyt liv ved at pakke dem flot ind i cellofan som værtindegaver og gavekurve med for eksempel lysestager, porcelæn, en taske, nips eller en god bog. Gavekurvene fås både til mænd og kvinder og sælges for mellem kr. 25 og kr. 75.  

“Mens room” i kælderen i Husum
I Husum er en ellers lidt kedelig kælder blevet indrettet til en helt særlig afdeling især målrettet butikkens mandlige kunder (kvinder er naturligvis også velkomne), hvor de kan gå på jagt i herretøj og sko, elektronik, LP’er og CD’er, bøger, sportsudstyr og meget mere.  

Velspillende musik- og elektronikafdeling i Osted 
Der er snurrende Tv’er, radioer, pladespillere, højtalere og andet elektronik i en ny afdeling i genbrugsbutikken i Osted. Her får kunderne en oplevelse af at træde ind i en professionel drevet elektronikbutik. Den nye afdeling har givet øget salg og positive tilbagemeldinger fra kunderne.   

Odense-butik er legeplads for erhvervsskole-elever
I vores store butik i hjertet af Odense har butikkens frivillige etableret et samarbejde med Tietgenskolen, der huser en række erhvervsuddannelser. Vores store butik er den perfekte legeplads for eleverne. Her kan de komme og omsætte den viden, de har fået på skolebænken. Samtidig giver de butikkens frivillige nye ideer til for eksempel indretning og vareudstillinger.  

Lederseminar for frivillige butiksledere

Danmissions mere end 60 genbrugsbutikker landet over drives af frivillige medarbejdere. Et vigtigt omdrejningspunkt for de frivillige i Danmissions butikker er deres butiksledere, der også arbejder frivilligt.

Derfor samlede Danmission i april 130 butiksledere til et seminar på Nyborg Strand Hotel, hvor de fik nye inputs og mulighed for at udveksle erfaringer. Det var ved denne lejlighed, at årets allerbedste idéer fra Danmissions genbrugsbutikker blev kåret.