”Lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke”.
 
Med de smukke ord fra Johannesevangeliets kapitel 1 fejrer vi igen jul med budskabet om det lille barn, der er født i Betlehem. Endnu et år er gået, og igen er det tid til at fejre det utrolige budskab om Gud, der blev menneske for at tage del i vores liv – for at sprede lys i mørket.
 
I år kan der være særlig grund til at glæde sig over det budskab, for der er virkelig brug for, at vi hver især er med til at sprede lys i mørket. Alt for mange steder i verden har mørket lagt sig over den hverdag, som tidligere blev levet. Blandt andet i Israel/Palæstina, hvor krig og kampe rammer uskyldige børn, unge og voksne. Her, hvor den lille dreng kom til verden i stalden for godt 2000 år siden, er der nu krig og ødelæggelse. En krig, der ikke blot rammer inden for landegrænserne, men spreder sig både til nabolande som for eksempel Libanon og helt til Danmark, hvor mange har venner og familie midt i konflikten.
 
Når verden på den måde brænder, er der brug for konkret handling. Som fra vores partnere i Libanon, Adyan og Det mellemøstlige Kirkeråd, der hjælper internt fordrevne i Libanon med støtte fra Danmission. Men der er også brug for, at vi hver især er med til at dele det håb, som blev givet til os den julenat i Betlehem.
 
Verden i dag har et stærkt behov for at lade sig inspirere af barnet fra Betlehem, som satte sig op mod Herodes og andre magthavere med sit budskab: “Frygt ikke!” Vores fælles klode har hårdt brug for mennesker, som ikke lader sig kyse, men engagerer sig og handler for et fælles bedste. Vores samfund har hårdt brug for borgere, der forpligter sig til at forblive i deres lidende samfund for at tjene. Vi har i høj grad brug for rollemodeller, der legemliggør evangeliet midt blandt alle de udsagn på de sociale medier, der spreder had.
 
Det kristne håb siger, at der bag de kendte livsforestillinger og vaner altid venter noget, som vi ikke skal frygte. Og i 2024 er der fortsat brug for, at vi deler håbet, og at vi i ord og handling viser, hvad det vil sige at møde evangeliet om Jesus Kristus. Det vil vi fortsat gøre som Danmission sammen med vores partnere i både ind- og udland, for på den måde at vise, at lyset skinner i mørket, og mørket griber det ikke.
 
Glædelig jul og godt nytår til dig og dine!
 
Morten Skrubbeltrang
Formand for bestyrelsen

Bliv medlem


Vil du også være en del af Danmission?

Bliv medlem og støt Danmissions arbejde med at fremme bæredygtigt liv og fredelig sameksistens.

Som medlem får du mulighed for at sætte dit aftryk på organisationen.