Danmission Genbrug har mere end 2000 frivillige i mere end 60 butikker landet over. Det er dem, der bliver fejret, når Danmission Genbrug fredag den 29. september er en del af det landsdækkende initiativ “Frivillig Fredag”.

Generalsekretær i Danmission, Kristian Sloth, ser initiativet som en kærkommen lejlighed til at takke alle Danmissions frivillige.

“Frivilligheden fortjener efter min mening at blive hyldet hver eneste dag, men nogle gange er det også godt at have en særlig anledning. Lad os bruge “Frivillig Fredag” til at give vores frivillige et ekstra skulderklap og lad os glæde os over, at vi i Danmission har Danmarks mest dedikerede frivillige. De er hverdagens uundværlige helte,” siger han.

Mød en frivillig: Henning Knudsen får kundernes livshistorier 


74-årige Henning Knudsen har skiftet et langt arbejdsliv som beslagsmed ud med et frivilligt job som altmuligmand i Danmission Genbrug i Svenstrup. Han løser praktiske opgaver og har en særlig evne til at falde i snak med kunderne.  

Henning Knudsen siger selv – med et glimt i øjet – at han i starten blev inviteret med i butikken for at løfte. Han har arbejdet som beslagsmed hele sit liv og har det allerbedst, når han løser praktiske opgaver. Det får han lov til i butikken. Han reparerer forskelligt elektronik, istandsætter møbler, flytter møbler på plads i butikken, afhenter og bringer møbler til kunderne og meget mere. En af hans yndlingsdiscipliner i butikken er at tale med kunderne. 

“Jeg kan rigtig godt lide at tale med kunderne og få deres livshistorier. Det er spændende at tale med de mange stamkunder, der kommer her. Samtidig kan jeg godt lide at arbejde bag kulisserne i butikken. Jeg har mit eget værksted, hvor jeg reparerer møbler og elektronik”.


Vis mere Vis mindre
Leder af Danmission Genbrug, Jannie Zillig, fortæller, at “Frivillig Fredag” også er en mulighed for at byde nye frivillige velkomne i fællesskabet:

“Vi bruger fejringen af Frivillig Fredag til at byde nysgerrige indenfor i vores dejlige butikker til en kop kaffe og en snak om, hvilke muligheder og opgaver vi kan tilbyde nye kollegaer. Som ny frivillig bliver man en del af et rart fællesskab, og så er man samtidig med til at yde en indsats for nogle af verdens fattigste”.

“Frivillig Fredag” markeres i en lang række af Danmissions genbrugsbutikker i hele landet.

Læs mere om Danmission Genbrugs fejring af “Frivillig Fredag” her.


Frivillig Fredag

Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september og er hele Danmarks festdag for frivillighed.

Her fejrer vi frivilligheden og hylder de fantastiske frivillige, der hver eneste dag gør en forskel.

Over hele landet markeres Frivillig Fredag med et væld af aktiviteter og arrangementer. På den måde sættes der fokus på de mange muligheder for at arbejde frivilligt – og det er en anledning til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber.

Frivillig Fredag opstod i 2011, som en del af det Europæiske Frivilligår, hvor daværende socialminister Benedikte Kiær udråbte den sidste fredag i september til Frivillig Fredag.

I 2023 er Frivillig Fredag den 29. september og årets tema er “Frivillig Fordi”.

Kilde: Frivilligfredag.dk


Video: Fra bestyrelsesformand til frivillig i Danmission Genbrug  

Tag med formand for Danmission, sognepræst Morten Skrubbeltrang, i praktik i vores genbrugsbutik i hjertet af Aarhus.

Danmission Genbrug

Danmission Genbrug driver flere end 60 butikker landet over.

Det er dedikerede frivillige, der står for den daglige drift af butikkerne. Sammen udgør de et stærkt og hyggeligt fællesskab. Overskuddet fra genbrugsbutikkerne går til Danmissions arbejde ude i verden og herhjemme.

Som frivillig i Danmission Genbrug bliver du en del af et meningsfuldt fællesskab, hvor der altid er plads til en kop kaffe og en snak.

Læs mere om at være frivillig i Danmission Genbrug her.