Ung i Danmission

Danmission Unge er et fællesskab for unge, som er interesseret i dialog og udviklingsarbejde nationalt såvel som globalt. Det er åbent for alle og der er højt til loftet. I dette fællesskab arrangeres foredrag, månedsmøder, rejser, dialogworkshop mm.

Hvad laver Danmission Unge?

> Månedsmøder – Danmission Unges interne sociale aktiviteter, hvor nye idéer skabes og planlægning af fremtidige aktiviteter foregår. Herudover er der fællesspisning og oplæg til aktuel debat.

Foredrag – Der afholdes 2-3 foredrag pr. semester. Tidligere temaer har omhandlet konflikten i Syrien, miljøarbejde i Cambodja, politiske og religiøse spændinger i Mellemøsten og andre ting, som interesserer Danmission Unge.

> Aarhus I Dialog – Danmission Unges og Danmission IKON’s samarbejde om udarbejdelse og afholdelse af dialogarrangementer.

  • Dialogpiloterne – Kurset afholdes hvert efterår i Købehavn eller Aarhus og er en teoretisk introduktion til dialog. Her får deltagerne værktøjer til at gå i dialog og undervise andre i dialog.
  • Dialog-Roadtrip – Deltagerne introduceres til dialog i praksis når der i en weekend hvert forår besøges en række forskellige trossamfund.
  • IDEC – I samarbejde med Danmission IKON sender Danmission Unge hvert år 3 kristne og 3 muslimer på International Dialogue and Education Camp.
  • Workshops – På efterskoler og højskoler afholder Danmission Unge workshops om dialog med udgangspunkt i erfaring og viden fra kurset Dialogpiloterne.

> Landsarrangementer

  • Forårsdøgn – Danmission Unges årsmøde og socialt samvær på tværs af hele landet. I et døgn i foråret sættes fokus på, hvad der rører sig i Danmission. Her er tid til input fra den store verden og mulighed for at se frem mod repræsentatnskabsmødet.
  • Sommermøde – som forberedelse til repræsentantskabsmødet afholdes det årlige sommermøde. Her er mulighed for refleksion og konkret forberedelse til repræsentatnskabmødets dagsorden, men mindst lige så vigtigt er, at der er tid til badning, bål og til sang fra højskolesangbogen.
  • Repræsentantskabsmøde – Danmissions årlige møde, hvor retningen for organisationen tegnes. Her har unge i Danmission mulighed for at blive hørt og være med til at tegne Danmissions fremtid sammen med resten af repræsentantskabet.
  • Lederfællesskab på Blåvandgaard Teenlejr – Unge i Danmission arrangerer og afholder Dannmissions årlige sommerlejr for teenagere.

> Ungdomsrejse – tidligere har ungdomsrejser med Danmission Unge gået til Cambodja, Tanzania og Libanon. Dette er rejser, hvor 15-20 unge får muligheden for at opleve et nyt land, og se hvordan Danmission arbejder.

> Uddeling af Verdens Bedste Nyheder – hvert år hjælper Danmission Unge med at uddele Verdens Bedste Nyheder i morgentrafikken – i form af en avis med nyheden om, at udviklingsarbejdet hjælper.

Rejs ud i verden som ung i Danmission:

> Bliv volontør eller praktikant ved et af Danmissions mange spændende projekter i fx Indien, Cambodja, Tanzania eller Madagaskar.

> Bliv Global fortæller på Zanzibar. Globale Fortællere er eventyrlystne og selvstændige unge, som har lyst til at rejse fire uger (i år) til Zanzibar, for at se et eller flere af Danmissions projekter. I det efterfølgende efterår holder de globale fortællere foredrag om deres oplevelser i hjemme i Danmark og er i foråret tovholder for en ung gæst fra det pågældende land.

> Tag på ungdomsrejse. Du rejser sammen med 10-20 andre unge til et af de lande, hvor Danmission arbejder. På rejsen får du et indtryk af landets unikke historie og indblik i Danmissions spændende projekter.

> På dialoglejr i Libanon. Dette er et tilbud til unge studerende, der gerne vil lære om dialog i et internationalt perspektiv. Du møder unge mennesker fra andre lande, og der vil være fokus på interreligiøs dialog.

 

Følg med i vores aktiviteter på Facebook og Instagram.

 

Vil du vide mere – kontakt:

Tom Bangslund Hansen
Netværkskonsulent