Orleff Hjuler Kristensen

69 år
Bosat i Svogerslev ved Roskilde


Hvorfor deltager du i Mød verden! ?

Jeg har for noget tid siden været frivillig i Danmission Genbrug, hvor jeg hørte om Mød verden! Min hustru og jeg er med for tredje gang, og det er et rigtig godt sted for os at komme, også fordi min hustru har brug for, at stedet er indrettet handicapvenligt. Til daglig kan vi godt få lidt dårlig samvittighed over ikke at gøre nok for de svageste i verden, men sådan en uges kursus her giver os mod til at gøre noget i det små og i det nære.

Hvad tager du særligt med dig fra denne uge?

Kirsten Auken, der er Danmissions regionschef i Mellemøsten, var med på en linje fra Beirut. Det var en fantastisk spændende oplevelse at høre hende fortælle om hendes liv og arbejde. Sidste år hørte vi et meget spændende oplæg om Danmissions arbejde i Cambodja. Det er generelt nogle gode foredrag og emner, som giver udsyn til verden og giver en lyst til at gøre noget mere. 

Lise Klemmed Lorentzen

71 år
Bosat i Haslev på Sjælland


Hvorfor deltager du i Mød Verden! ?

Det gør jeg, fordi vores virke ude i verden interesserer mig. Jeg har en søn og en svigerdatter, som er meget engagerede i NGO-arbejde og idébetonet arbejde, og vores svigerdatter har været ansat i Danmission. Jeg har selv siddet i Folkekirkens Nødhjælps Råd og har fulgt Danmissions arbejde gennem mit liv og synes, at det er spændende. Jeg mener, at vi har pligt til at hjælpe, og det er opløftende at se, hvor meget lidt kan gøre.  

Hvad tager du særligt med dig fra denne uge?

At få bekræftet, at det nytter at hjælpe, og at man får ved at give. Og samtidig få en indsigt i arbejdet og de overvejelser, der ligger bag. Man får et indtryk af, at programmerne bliver ført til dørs af kompetente medarbejdere, som har taget sig tid til gode overvejelser, men også står klar til at handle, når der er noget på spil. 

Jørgen Peter Bertelsen


82 år
Bosat i Skjern


Hvorfor deltager du i Mød Verden!

Det er, fordi jeg godt kan lide at komme der. Min kone og jeg har været med alle tre gange. Her får vi et nys om, hvad der sker i organisationen, og så er der nogle knaldgode foredrag af interessante oplægsholdere. Man er helt mæt, når man kommer til aften. Det var spændende at høre om livet som udsendt i Tanzania, hvor min kone og jeg selv har været på en rejse i Danmission-regi i 2019. 

Hvad tager du særligt med dig fra denne uge?

Fællesskabet om et fælles emne er nok den bedste overskrift. Det er en uge, hvor vi får indblik i mange ting, og hvor vi både har god tid, men også virkelig er på, når vi er på. Og så er der plads til alle. Det kan jeg godt lide.

Billedserie: Se glimt i galleriet herunder fra årets højskole Mød Verden! på Galleri Emmaus, hvor 50 deltagere var samlet

Mød verden!

Danmission afholder årligt højskoleugen Mød Verden!, der stiller skarpt på religionsmøder og dialog på tværs af grænser.

Ugen er for dig, der vil møde verden gennem personlige beretninger – uanset om du kender Danmission i forvejen eller ”blot” ønsker at vide mere om den mangfoldige verden, vi er en del af.

Du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 30. september til 4. oktober 2024, hvor Mød Verden! afholdes på kursuscenteret Galleri Emmaus i Haslev på Sjælland.