Under corona-nedlukningen gik Arne Mølgaard i gang med at bygge. Intet mindre end 9036 legoklodser blev sat sammen. Ikke tilfældigt, men efter nøje forskrifter i den tilhørende byggevejledning. Og resultatet var intet mindre end en tro kopi af amfiteateret Colosseum i Rom. Uendeligt mange arkitektoniske detaljer, der tilsammen udgjorde et imponerende, helstøbt bygningsværk. 

Og det er nok ikke tilfældigt, at det var netop dette hobbyprojekt, han kastede sig over, da der pludselig var mere tid at gøre godt med under corona-nedlukningerne.

Arne Mølgaard er netop blevet kåret til Årets ildsjæl 2023 i Danmission, og begrundelsen herfor lyder, at han som formand for Danmissions stiftsbestyrelse i Haderslev har sans for både detaljerne og helheden.

Han blev indstillet til prisen af et medlem af stiftsbestyrelsen i Haderslev Carl Hertz, der i sin indstilling fortæller om Arne Mølgaard:

”Han har i mange år ydet en enorm indsats for Danmission. Han leder stiftsbestyrelsens møder med styr på mange detaljer og med et højt informationsniveau, og han tager ofte nye initiativer.”

Danmissions 10 stiftsbestyrelser er omdrejningspunktet i organisationens medlemsdemokrati og en vigtig drivkraft i lokale aktiviteter. Stiftsbestyrelsen har til opgave at styrke Danmission i stiftet og er det lokale bindeled til den nationale koordinering i repræsentantskab, bestyrelse og sekretariat.   

Arne Mølgaard har altid styr på mødeindkaldelser og dagsordener, der er gennemarbejdede og udførlige. Samtidig leder han møderne med målrettethed og åbenhed, så alle kan komme til orde.

”Der er tænkt på det hele fra start til slut med både indledning, afslutning og sange. Han sørger ofte for brød og bager gerne selv,” lyder det fra Carl Hertz.

Udover sansen for de vigtige detaljer som udførlige dagsordner og hjemmebagt brød, har Arne Mølgaard blik for helheden. Det kom blandt andet til udtryk, da han ville sikre sig, at alle Danmissions frivillige i Haderslev Stift fik mulighed for at deltage i Danmissions 200-års jubilæumsfejring, der løb af stablen i København.

”Han arrangerede en bustur, hvor to fyldte busser kørte fra Haderslev til København,” fortæller Arne Mølgaards kollega i stiftsbestyrelsen, Carl Hertz.   

Arne Mølgaard er gift med Inger Marie Mølgaard. De bor i Assendrup mellem Vejle og Hedensted og har to voksne børn og fire børnebørn. De har i mange år været engageret i først Dansk Santalmission og siden Danmission, og end ikke alvorlig sygdom har ændret ved det trofaste engagement.

”Selv da du blev ramt af alvorlig sygdom, holdt du fast i Danmission-fanen og fortsatte dit arbejde. Det er både jeg og hele Danmission dig meget taknemmelig for,” lød det fra formand Morten Skrubbeltrang i hans tale ved overrækkelsen af prisen.  

Arne Mølgaard er i dag pensionist, men i mange år var han ansat i Vejle Kommune, senest som drifts- og anlægschef. Her jonglerede han med lidt større brikker end legoklodser – og selvom han hverken bruger mursten eller legoklodser i sit virke i Danmission, har han i mange år været med til at bygge organisationen som en aktiv og vellidt nøglefrivillig.  

Årets ildsjæl

Hvert år på Danmissions repræsentantskabsmøde kårer vi ”Årets ildsjæl”. Et menneske, der fortjener anerkendelse for sit frivillige engagement i Danmission. Med prisen ønsker vi at sætte fokus på, hvor uvurderlig enhver frivillig indsats er for Danmissions arbejde. 

Om Arne Mølgaard

  • 74 år
  • Bor i Assendrup mellem Vejle og Hedensted
  • Pensioneret civilingeniør – senest ansat som drifts- og anlægschef i Vejle Kommune
  • Gift med Inger Marie Mølgaard. De har sammen to børn og fire børnebørn
  • Formand for Danmissions stiftsbestyrelse i Haderslev