Ung kirke

Ung kirke

Styrk kirken i Cambodja

Samouern Bo er 32 år og præst i en kirke i den nordlige provins Bantey Menchey i Cambodja.

Han er blot én af de unge præster, der med ildhu og stædighed kæmper for at sprede kristendommens budskab om næstekærlighed og i samme åndedrag række ud til lokalsamfundets fattige befolkning.

Han står alene for prædiken, søndagsskoleundervisning og bibeloplæring i menigheden. Han har brug for at dele de udfordringer, han møder i sit arbejde med andre.

Hvordan skaffer jeg penge til at blive ved med at holde søndagsskolen i gang? Hvordan løser jeg bedst muligt en konflikt i landsbyen mellem en far, der er buddhist, og hans søster der er konverteret til kristendommen? Hvordan skal jeg og min familie overleve, når jeg ikke får nogen løn? Samouern Bo har et hav af spørgsmål.

”Jeg underviser og vejleder mange mennesker hver uge, men der er ingen, som underviser mig”, fortæller den unge præst.

Samouern Bo deltager nu i træning og workshops gennem uddannelsesprogrammet CEPA, der blev grundlagt i 2010 af Danmission. Her oplever han et fællesskab med andre, der lige som ham lægger kræfter i den kristne kirke og ser det kirkelige arbejde som et middel til at skabe en fremtid for landets fattige befolkning.

”Jeg har helt konkret lært om ledelse og management af kirker, og jeg har blandt andet lært, hvordan jeg skriver en ansøgning for at opnå støtte til projekter i kirken”, siger Samouern Bo. Han er især glad for, at CEPA arrangerer workshops i provinsen, for det tager ham to dages rejse at nå hovedstaden Phnom Penh, hvor de fleste arrangementer normalt foregår.

Fakta

Om CEPA

Continuing Education Program for Alumni (CEPA) blev grundlagt i 2010 af Danmissions udsendte, Anne Mette Jürgensen, der stadig leder programmet.

Formålet med programmet er at skabe netværk og grundlag for vidensdeling blandt aktører, der har en relation til den kristne kirke.

  • CEPA udbyder workshops og kurser på regionalt og nationalt niveau for kvindelige præster og ledere, ungdomsskoleledere, unge og ældre præster samt søndagsskolelærere.
  • CEPA styrker samarbejdet mellem de kirkelige aktører og opbygger deres faglige og ledelsesmæssige kompetencer.
  • CEPA ruster aktørerne til at håndtere de mange økonomiske og sociale udfordringer, som kirken i Cambodja står overfor.
  • CEPA styrker forståelsen og kommunikationen mellem forskellige trosretninger

 

Om den kristne kirke i Cambodja:

Den kristne kirke er meget ung, og de fleste kirker er ikke mere end ti eller tyve år gamle. Kirken er påvirket af en mangfoldighed af udenlandske missionærer og kirkeretninger som gør kirken splittet. De kristne er ofte unge, og mange af dem er førstegenerationskristne.