Syrien

Syrien

Klik og støt ofrene i Syrien

Hvor i Syrien arbejder Danmission?

Gennem vores samarbejdspartner FDCD (Forum for Development, Culture and Dialogue), der har base i Libanon, yder Danmission humanitær bistand flere steder i Syrien. Derudover yder Danmission humanitær bistand til ’Den Kristne Dal’ (Wadi  al-Nasara) gennem den græsk-orthodokse kirke.Det kan være svært at arbejde inde i Syrien på grund af væbnet konflikt og uro, og derfor arbejder Danmission også med dialogprojekter for syrere uden for Syrien. 

Hvorfor er der brug for Danmissions arbejde i Syrien?

Landet har været præget af borgerkrig siden 2011, og mere end to millioner syrere er på flugt fra krig og ødelæggelser. Vinteren er bidende kold i landet, hvor der er mangel på brændstof, elektricitet, vand, medicin og fødevarer. Borgerkrigen gør det nødvendigt for syrere at samle sig for at arbejde med dialog, konfliktløsning og samarbejde.

Hvilket arbejde udfører Danmission i Syrien?

Vi yder akut humanitær hjælp, og gennem dialogprojekter skaber vi dialog mellem forskellige religiøse, etniske og kulturelle grupper.

Vi arbejder med:

  • nødhjælp i den kristne dal
  • uddannelse af unge ledere, som forberedes til at arbejde med interreligiøs forståelse.
  • at facilitere møder mellem syriske politikere, civilsamfundsledere og religiøse ledere.
  • “Tillid, kristen-muslimsk sameksistens og forsoning”, der er en konference for syriske religiøse ledere (The Revolution in the Arab World: The Syrian Case. Building trust, maintaining Christian-Muslim Coexistence and enabling Reconciliation)

Hvem arbejder Danmission sammen med i Syrien?

Vi har arbejdet i Syrien med fattigdomsbekæmpelse, dialog og kirkeliv i over 100 år. Vores arbejde i Syrien udføres i tæt samarbejde med den uafhængige organisation FDCD, der blev grundlagt i 2004 og arbejder for at skabe lighed og dialog mellem forskellige etniske, religiøse og kulturelle grupper i Mellemøsten. Organisationen har base i Libanon og arbejder i hele regionen gennem et netværk af kirker og organisationer.

Sammen med den græsk-ortodokse kirke, der ligger i den kristne dal, har vi siden 2014 bragt nødhjælp ind i landet samt støttet aktiviteter med fokus på konfliktløsning og dialog for både børn og voksne.

Fakta

Få aktuelle oplysninger om Syrien her