Sådan støtter vi i Syrien

Sådan støtter vi i Syrien

45-årige Amiras mand, svigerfar og svoger blev dræbt af militante grupper. Nu er hun flygtet til den kristne dal, hvor Danmission støtter de internt fordrevne.

”Min søn var på den sorte liste, og jeg vidste, de også ville dræbe ham,” siger Amira, en 45-årig kristen syrisk kvinde, som er flygtet fra Idlib til den kristne dal Wadi al-Nasara. Her støtter Danmission kirkens arbejde blandt de internt fordrevne.

Frygten for at sønnen var den næste på ekstremisternes dødsliste sendte hende og hendes tre børn på flugt.

12 millioner syrere er på flugt. Flere end 210.000 mennesker er blevet dræbt. Alle ressourcer i Syrien er opbrugt, og der er AKUT behov for mad, tæpper, medicin, brændstof og husly. Danmission arbejder inde i Syrien. Her uddeles nødhjælp gennem et stærkt, lokalt netværk

”Før krigen levede jeg et lykkeligt liv med min mand, tre børn, min svoger og min svigerfar. I dag er det en tragedie,” siger Amira og forsætter:”Det startede, da min mand blev skudt i sin butik, fordi han solgte alkohol. Da ekstremisterne nogle måneder senere invaderede Idlib, blev både min svigerfar og svoger også skudt, fordi de mente, vi solgte forbudte varer.”

STØT FLYGTNINGE I SYRIEN

De militante islamister ser ekstremt strengt på alkohol, der ligesom f.eks. homoseksualitet straffes med døden. Amira og hendes tre børn gik fri, men fordi det er alment kendt i byen, at familien har forhandlet alkohol, vidste hun, at hendes søn var på ekstremisternes sorte liste, og at de ønskede også at dræbe ham. Hun græder, mens hun fortæller, hvordan rædslerne og angsten har suget al glæde ud af hendes liv.

”Pludselig åbnede der sig en mulighed, og med Guds beskyttelse lykkedes det os at flygte. Med hjælp fra nogle folk fra byen nåede vi frem til den kristne dal Wadi al-Nasara, som ligger omkring 100 kilometer syd for Idlib. Vi har lejet et hus og er ved at starte et nyt liv her. Men det er hårdt. Vi har mistet vores familie, og vi har mistet alle vores ejendele,” siger Amira.

Danmission støtter kirkens arbejde for internt fordrevne i den kristne dal. Biskop Elias Toume anslår, at den største koncentration af kristne i Syrien nu er i den kristne dal, der også opleves som det sikreste sted – for tiden i hvert fald. Kirken arbejder hårdt for at skaffe tag over hovedet til den mange nødlidende, der desuden mangler alt fra bleer og babymælk til medicin, tæpper, mad og ikke mindst psykosocial støtte oven på de ekstremt voldsomme forhold, de er flygtet fra.

STØT FLYGTNINGE I SYRIEN

Danmission støtter ofrene for borgerkrigen i Syrien. Tak for din støtte – uden den kunne vi ikke hjælpe kvinder som Amira og hendes familie.

 

Fakta