Pakistan

Pakistan

I Pakistan, hvor terrorangreb og blodige konflikter og angreb på kristne, er en del af hverdagen, arbejder Danmission med kirkeudvikling, religionsdialog og nødhjælp.

Hvor i Pakistan arbejder Danmission?

Vi arbejder i Peshawar Stift i den nordvestlige del af Pakistan. Peshawar Stift er placeret i Khyber Pakhtoon Khwaa provinsen, der grænser ind til Afghanistan.

Hvorfor er der brug for Danmissions arbejde i Pakistan?

Landets fortid og nutid er præget af konflikter mellem forskellige nationale grupper med hver sit sprog og hver sin kultur, desuden anses Pakistan for at være et af de vigtigste arnesteder for den militante islamisme. Den sociale og politiske situation i Pakistan er i store dele af landet præget af krigen i Afghanistan.

I Pakistan har man såkaldte blasfemilove, der skal beskytte majoritetsreligionen islam og profeten Muhammed imod hån og latterliggørelse, disse love betyder, at det er svært og kan være farligt at tilhøre landets kristne mindretal.

Den pakistanske befolkning har flere gange været udsat for ødelæggende naturkatastrofer – monsunregnen har forårsaget oversvømmelser og udslettet og dræbt utallige på sin vej.

Hvilket arbejde udfører Danmission i Pakistan?

Vi støtter marginaliserede grupper og støtter kirkens arbejde i Peshawar Stift.

Hvem arbejder Danmission sammen med i Pakistan?

Danmission har siden 1901 samarbejdet med Peshawar Stift. Stiftet er et af otte stifter, der hører under Church of Pakistan. Kirken er en unionskirke, der blev dannet i1970 og som består af presbyterianere, metodister, anglikanere og lutheraner. Kirken omfatter ca. 20 % af landets kristne befolkning på ca. 5 millioner, ud af den totale befolkning på 175 millioner.

Danmission har relationer til Christian Study Centre i Rawalpindi og er medlem af Church of Pakistan Mission Partners Forum (CPMPF).

Fakta

Få faktuelle oplysninger om landet her