Mødestedet

Mødestedet

Danmissions arbejde blandt flygtninge og indvandrere i Danmark

Duften af krydret mad blander sig med lyden af ivrigt talende kvinder. Nogle taler tyrkisk, andre arabisk og dansk. På Mødestedet, der er et tilbud til flygtninge og indvandrere i København, som Danmission driver i samarbejde med Vesterbro og Sydhavn Sogne, er døren åben for både gamle og nye danskere. Mødestedet fungerer som en slags social skadestue og dagligstue med rum til fællesskab og samtale mellem mennesker med forskellig nationalitet, kultur og religion. Mødestedet tilbyder en række aktiviteter fx rådgivning, lektiehjælp, udflugter, foredrag, fællesspisning og højskoleaftener. Mange af de besøgende har dybe sår på sjælen og brug for Mødestedet som medspiller i en indimellem svær og vanskelig integrationsproces.

”Når gæsterne kommer ind af døren på Mødestedet, bliver de budt velkomne. Vores mål er, at alle Mødestedets gæster må føle sig set, anerkendt og respekterede, hvad enten de er kristne eller muslimer. Mødestedets arbejde og værdier er baseret på det kristne menneskesyn, og vi ønsker, at indvandrere og flygtninge må blive mødt med gæstfrihed,” fortæller Thyra Schmidt, der er daglig leder.

En ny familie

Der er årligt ca. 7000 årligt besøgende på Mødestedet fra 67 forskellige lande og etniske grupper. Ca. 80 % er med muslimsk baggrund. De fleste kommer fra Tyrkiet, Pakistan, Marokko, Irak, Iran og Afghanistan.

Sara er en af de kvinder, der kommer på Mødestedet, så ofte hun kan. Hun kommer til højskoleaftenerne, der altid begynder med fællesspisning, og hun nyder at hjælpe med at lave mad.

”Når man som jeg ikke har så meget familie, så er det rart at komme på Mødestedet. Her kan man tale med andre og få råd og gode ideer. Jeg er rigtig glad for at komme her, og kan slet ikke undvære stedet,” fortæller Sara, der måtte flygte fra Afghanistan og kom til Danmark som kvoteflygtning i 1999.

Følg Mødestedet

Du kan følge med i Mødestedets aktiviteter på deres hjemmeside eller på facebook

Læs mere om Mødestedet:

URL: https://danmission.dk/project/modestedet/