Drømmen om at hjælpe andre

Drømmen om at hjælpe andre

Når Vivian går rundt på Tanzanias støvede veje og samler brænde på vej hjem fra skole, drømmer han om fremtiden som videnskabsmand. Han vil gerne være læge, men farens død og det faktum, at moren er aleneforsørger, gør det umuligt for ham at studere. I Karagwe Stift giver vi drenge som Vivian en ny chance og et nyt håb.

Af Venant Mugenyi, projektleder i Den Evangelisk-Lutherske Kirke i Tanzania

Vivian Kazimoto er 16 år gammel og bor sammen med sin mor og tvillingesøster Viva. Vivians far døde i december 2004, da Vivian kun var syv år gammel og farens død har haft store konsekvenser for familien. Vivians mor kan nemlig ikke forsørge begge sine børn alene. Derfor har hun sendt både Vivian og Viva af sted til sin søster, som er gift med en mand, der ejer en mindre butik. Butikkens lille overskud gør, at søsteren og hendes mand kan forsørge Vivian og Viva med mad og tøj – men ikke med uddannelse. Viva er i lære som skrædder, men hun har ikke mulighed for at gå i skole og få en længerevarende uddannelse.

Med Danmissions støtte kan Vivian gå i skole. Selvom skolen tager meget af hans tid, må han hver dag hente vand og samle brænde til madlavning i familien. Først om aftenen, når dagens pligter er overstået, har han tid til lektier. Han går nu i 3. G og er især vild med at studere fysik, kemi og biologi. Ved at yde hjælp til Vivians skolegang, hjælper Danmission Fremtidsbørn også hans familie, fordi en god uddannelse er en investering i fremtiden. Vivian er en meget flittig elev. Han drømmer om at blive videnskabsmand eller læge, men for at blive det, må han have så høje karakterer, at han kan komme på universitetet. Med drømme om uddannelse og en bedre fremtid, holder Vivian håbet højt, selvom hverdagen er barsk. Vivian får hjælp til skolegang gennem ACP-projektet, som støttes af Danmission.

Her i Karagwe lever de fleste børn under hårde livsvilkår og kender ikke deres ret til skolegang og oplysning. Mange børn ved slet ikke, at regeringen er forpligtet til at hjælpe dem. Danmission og Den Evangelisk Lutherske Kirke i Tanzania arbejder med at oplyse om børns rettigheder og uddanne de folk, som er tæt på de unge. Sammen klæder vi Tanzanias børn på til en bedre fremtid!

FB_case1b

Støt nu


Fakta

Danmission arbejder for, at børn, der har mistet én eller begge forældre på grund af HIV/AIDS, får mulighed for at komme i skole. Gennem Aids Control Programmet (ACP) støtter Danmission børn og unge med penge til skolegang. Uddannelse er den vigtigste forudsætning for at få et ordentligt liv. Derfor hjælper Danmission og Den Lutherske Kirke i Tanzania så mange børn som muligt. Siden projektet blev etableret i 1991 har ACP hjulpet i alt 9291 børn og unge med at komme i skole. Tak for din støtte til Vivian og Danmissions andre Fremtidsbørn.