Dansk Arabisk Partnerskabsprogram

Dansk Arabisk Partnerskabsprogram

Hvad er Dansk Arabisk Partnerskabsprogram?

Et særligt initiativ lanceret af den danske regering i 2003. Med initiativet ønsker Danmark at skabe grundlag for en bredere dialog i og imellem landene i Mellemøsten/Nordafrika og Danmark.

Dansk Arabisk Partnerskabsprogram består af partnerskaber mellem organisationer og institutioner i Danmark og de arabiske lande. Partnerskaber der gennem store og små initiativer bidrager til at fremme bl.a. menneskerettigheder, interreligiøs dialog og demokrati i regionen.

Læs mere om Dansk Arabisk Partnerskabsprogram – klik her

Dansk Arabisk Partnerskabsprogram har siden 2003 været en central del af den danske udenrigspolitik under det danske udenrigsministerium.

Danmission har siden 2011 været en af de elleve strategiske partnere, der modtager støtte fra Dansk Arabisk Partnerskabsprogram

Hvilket arbejde udfører Danmission som en del af Dansk Arabisk Partnerskabsprogram?

Støtten fra Dansk Arabisk Partnerskabsprogram går eksempelvis til træningsprogrammer for unge meningsdannere, udvikling af undervisningsmateriale der skal styrke interkulturel medborgerskab, relationsopbygning mellem kristne og muslimer og til afholdelse af seminarer og konferencer. Gennem vores stærke partnerskaber i Syrien, Libanon, Egypten, Irak og Jordan arbejder vi for at dæmpe religiøse spændinger og konflikter og i stedet fremme en gensidig forståelse mellem religiøse og etniske grupper.

Danmission har et særligt fokus på at etablere platforme og netværk for personer, der har en interesse i religion, og/eller som selv repræsenterer religiøse institutioner. Danmission mener, at religiøs dialog skal være en del af løsningen, når man skal fremme fred, aktivt medborgerskab og demokrati i Mellemøsten og Nordafrika.

 

Kontaktpersoner

Line Stange Ramsdal
Regionsrepræsentant, Mellemøsten og Nordafrika (MENA)

Kontaktpersoner

Line Stange Ramsdal
Regionsrepræsentant, Mellemøsten og Nordafrika (MENA)