Danmark

Danmark

Danmission arbejder for at nydanskere og andre kan knytte venskaber på tværs af kulturelle og religiøse skel og få indsigt i den kristne tro. Vi arbejder også for interkulturel dialog og kulturmøde mellem forskellige religiøse grupper i Danmark.

Hvor i Danmark arbejder Danmission?

I Århus og i København står vi bag flere dialogprojekter – bl.a. gennem IKON, som er en arbejdsgren under Danmission, der bl.a. arrangerer kurser og rejser med fokus på religionsdialog.  Vi er desuden en aktiv spiller i at skabe netværk for unge muslimer og kristne, der gerne vil i dialog med hinanden og som sammen arbejder for at gøre Danmark til et bedre sted.

Derudover står Danmission bag det interaktive undervisningstilbud Konfirmand Aktion, der er målrettet danske konfirmander landet over. Danmissions stærke netværk af frivillige arrangerer sommerlejre og andre events for børn og unge i hele landet.

Derudover driver vi knap 80 genbrugsbutikker fordelt i hele landet, der engagerer frivillige – både unge og ældre og folk med forskellig religiøs og etnisk baggrund. Find din nærmeste Danmission Genbrug her.

Hvorfor er der brug for Danmissions arbejde i Danmark?

Det er én af vores missioner at fremme samtalen mellem mennesker af forskellig tro – fordi samtalen giver en gensidighed og skaber grundlag for fredelig sameksistens og et frugtbart samarbejde. Selvom Danmark ikke er et land, der er præget af interne religiøse konflikter, så er der alligevel brug for at oplyse, skabe dialog og forståelse mellem forskellige religioner og kulturer.

Hvilket arbejde udfører Danmission i Danmark?

Vi arbejder for at børn og voksne kan knytte venskaber på tværs af kulturelle og religiøse skel og få indsigt i den kristne tro. Vi arbejder også for at skabe interkulturel dialog og kulturmøde mellem forskellige religiøse grupper i Danmark.

Det gør vi ved at støtte og udføre følgende projekter:

Vil du være med?

Danmissions arbejde i Danmark er båret af frivillige kræfter, og du er velkommen til at blive en del af fællesskabet:
Bliv frivillig
Bliv medlem

Fakta

 

Få faktuelle oplysninger om landet her