Bliv udsendt - Praktikant

Bliv udsendt - Praktikant

Kom i praktik eller på feltstudium hos en af Danmissions partnere ude i Afrika, Asien eller Mellemøsten

Hvor kan jeg blive praktikant?

Danmission tilbyder udlandsophold i forbindelse med din uddannelse. Du kan lægge din praktik eller udføre dit feltstudium hos en af Danmissions samarbejdspartnere. Danmission udsender praktikanter til de kirker og organisationer, som vi samarbejder med i Cambodja, Egypten, Libanon, Tanzania og Madagaskar.

 

Hvilke opgaver har en praktikant?

Dine opgaver afhænger af dit studie, men kunne fx være:

En fast opgave er at kommunikere om arbejdet og situationen i det land, man er udsendt til via blog samt at indsamle historier og tage fotos til danmission.dk, Danmission Magasin og til brug i informationsmateriale.

 

Hvem kan blive praktikant?

Du skal være min. 22 år og studerende på en SU-berettiget uddannelse. God til engelsk, være i god form både fysisk og psykisk, god til samarbejde, have interesse for at arbejde med kirkeligt udviklingsarbejde og indstillet på at leve i fremmed kultur med helt andre livsvilkår, end du er vant til fra Danmark.

 

Hvad får jeg ud af at være praktikant?

Du får styrket dine faglige og tværkulturelle kompetencer, erfaring med kommunikative opgaver, vigtig erfaring på dit cv og indblik i en anden kultur. Du får mulighed for at blive en aktiv og vigtig brik i Danmissions arbejde, når du vender hjem til Danmark.

 

Hvordan finansieres et praktikophold?

Du betaler selv alle udgifter til opholdet og kan tage din SU med. Du betaler selv flyrejsen tur/retur, visum, helbredstjek og vaccinationer. Du skal regne med, at disse udgifter løber op i ca. 20.000 kr.

Husk du kan søge tilskud til opholdet fx hos lokale Y’s men klubber, lokale foreninger, menighedsråd i dit lokalområde, Grev Moltkes Legat og Lærernes Missionsforening.

 

Hvordan forberedes og evalueres et praktikophold?

Før din udrejse kan du sammen med din lokale menighed markere din udrejse ved en gudstjeneste i din lokale kirke og aftale at holde et foredrag om din rejse, når du er vendt hjem.

Når du er kommet hjem, inviterer vi dig til en evalueringssamtale med de ansvarlige for praktikopholdet. Samtalen er baseret på en skriftlig rapport, som du skal aflevere efter dit ophold.

 

URL: https://danmission.dk/project/bliv-udsendt-praktikant/