Bliv udsendt – Global Fortæller

Bliv udsendt – Global Fortæller

Danmissions Globale Fortællere er unge danskere, som rejser til Zanzibar og efterfølgende fortæller danske konfirmander om deres oplevelser og overvejelser.

Hvad er en Global Fortæller?

Et ungt menneske mellem 18 og 27 år, der rejser til Zanzibar og oplever livet i afsidesliggende landsbyer, får indblik i Danmissions arbejde i landet og besøger unge kristne. Hjemme i Danmark rejser de Globale Fortællere rundt og fortæller om deres oplevelser til danske konfirmander som en vigtig del af Danmissions undervisningstilbud kaldet Konfirmand Aktion.

Hvilke opgaver har en Global Fortæller?

Det er din opgave at rejse fire uger til Zanzibar, opleve landet, møde dets befolkning, leve dig ind i de kristnes situation og rejse hjem til Danmark og udvikle et interessant og levende foredrag, som du skal turnere landet rundt med sammen med en ung fra Zanzibar. Du skal fungere som tolk, rejsefælle og chauffør.

En fast opgave er at kommunikere om arbejdet og situationen i det land, man er udsendt til via blog samt at indsamle historier og tage fotos til danmission.dk, Danmission Magasin og til brug i informationsmateriale.

 Hvem kan blive Global Fortæller?

Du skal være mellem 18 og 27 år, kunne lide at være sammen med børn og unge, elske at fortælle og formidle – og være god til det. Du skal have kendskab til kirkeligt arbejde, være selvstændig og samtidig god til at samarbejde. Du skal have kørekort og et godt helbred. Og du skal være god til engelsk og have mod på at bruge det.

Hvad får jeg ud af at være Global Fortæller?

Du får en rejse i et ukendt land, styrket dine faglige og tværkulturelle kompetencer, erfaring med kommunikative opgaver og foredragserfaring. I det hele taget vigtig erfaring på dit cv og indblik i en anden kultur. Du får mulighed for at blive en aktiv og vigtig brik i Danmissions arbejde, når du vender hjem til Danmark.

Hvad får jeg i løn som Global Fortæller?

Som Global Fortæller får du en løn svarende til udeboende SU. Herudover dækker Danmission dine rejseudgifter samt kost og ophold gennem hele ansættelsen. I hovedparten skal du bo privat indkvarteret hos værtsfamilier fra Danmissions bagland.

Hvordan forberedes og evalueres en stilling som Global Fortæller?

Før udrejse deltager du i et rejseforberedende kursus af 1 uges varighed. Kurset indeholder emner som kulturmøde, religioner, vaccinationer, forsikring, m.m.

Gennem hele forløbet som Global Fortæller modtager du træning, undervisning og supervision. Ved ansættelsens afslutning deltager du i en endelig evaluering og udarbejder en kortfattet rapport

For mere information, kontakt:

Lærke Lysemose Christensen
Netværkskonsulent, projektleder Konfirmand Aktion