Alle har ret  til et navn!

Alle har ret til et navn!

Shaimaa på 12 år ranker ryggen og kigger stolt rundt, efter at hun har sagt dette. Der er ingen tvivl om, at hun stoler på sig selv og sin evne til at udtrykke sig. Hun har nu i over 2 år været en del af Danmissions projekt til bekæmpelse af børnearbejde i Beni Suef, 100 kilometer syd fra Kairo. Projektets hovedformål er at fastholde børnene i skolen og informere om vigtigheden af uddannelse. Sideløbende forbedres vilkårene for de børn, der er nødt til at arbejde for at forsørge familien. Danmission gennemfører projektet sammen med den evangelisk koptiske udviklingsorganisation CEOSS (Coptic Evangelical Organisation for Social Service).

Både kristne og muslimer

En af projektlederne fortæller, at de også er med til at skabe forståelse og samarbejde mellem kristne og muslimer: „Vi hjælper både kristne og muslimer – alle egyptere på tværs af deres religion. Og vi arbejder ikke kun med børnene, men også med miljøet omkring dem – med forældrene, skolen og arbejdspladserne.“

Dette helhedssyn betyder blandt andet, at:

Shaimaa fortæller, at den største forandring er, at både hun og hendes forældre er blevet opmærksomme på vigtigheden af at gå i skole: „Nu støtter mine forældre mig og opfordrer mig til at tage i skole. Jeg har lært, at jeg har ret til skolegang, forsikring og en uddannelse. Men jeg har også lært, at rettigheder, værdighed og demokrati hænger sammen med uddannelse.“

Shaimaa har ikke blot ret til et navn, hun har også ret til den identitet og respekt, som dette projekt har gjort hende bevidst om. Hun og de andre børn er Egyptens fremtid.

Det er Lærke Ussing, som har besøgt Shaimaa og projektet i Beni Suef. Danmission har sendt Lærke i praktik hos den anglikanske kirkes udviklingsafdeling, Episco Care, i Kairo.

 

FB_case4b

URL: https://danmission.dk/project/alle-har-ret-til-navn/