Tanzania

Historiske film fra Tanzania

 

En udsædvanlig hverdag. Pligt til at hjælpe Else Kaag Bjerg og Sune Hjertmann i Karagwe

Missionærerne Else Kaag Bjerg og Sune Hjertmann i diakonafdelingen i Karagwe Stift, Tanzania, fortæller om deres arbejde med at motivere og engagere de lokale menigheder til at drage omsorg for ensomme og gamle mennesker.

En usædvanlig hverdag. Den rette medicin. Anne Vestskov på Nyakahanga Hospital i Karagwe

Anne Vestskov fortæller om sit arbejde med opbygningen af et apoteksudsalg ved Nyakahanga Hospital og om de udfordringer, der ligger i at lære befolkningen om medicinen

En usædvanlig hverdag. Gudrun Vest i Tanzania – Alt får en ende

Missionæren Gudrun Vest fortæller om sit arbejde med bla. kvindegrupper i Bushangaro i Tanzania.

Hvorfor forkynde i alverden – Tanzania II: Uddannelse er vejen frem

Tanzania er et mandsdomineret samfund med et traditionelt kvindesyn. Kvinderne bærer den tungeste del af arbejdet og har en lang arbejdsdag. Et samarbejde mellem Den lutherske Kirke, Folkekirkens Nødhjælp og DMS har for at vende denne udvikling oprettet flere kvindecentre. Desuden har kirken oprettet skoler hvor en tre-årig uddannelse gives. På en af disse skoler arbejder missionær Else Højvang og hun fortæller her om arbejdet.

Saidiana – at hjælpe hinanden. Fra en afrikansk kirke

Ruhija Bibelskole i Tanzania uddanner evangelister, som kan tage rundt til landsbyerne og afholde gudstjenester. Bibelskolen leder også en landbrugsskole. Ndolage hospital i Kagera uddanner hospitalspersonale. Her er sygeplejeskole med jordemoruddannelse, bibelskole, husholdningsskole samt en landbrugsskole. Kirkeindvielse i en lille menighed ved Ndolage hospital følges.

Hvorfor forkynde i alverden. Tanzania : Smilet lever endnu

Den nordvestlige del af Tanzania er et af de hårdest ramte AIDS-områder. DMS har sammen med Folkekirkens Nødhjælp indgået et 5-årigt projektarbejde i Karagwe. Koordinator og aidsrådgiver i HIV/AIDS-projektet er sygeplejerske Anna-Lise Væggemose i perioden 1991-94.