Indien

Hvorfor forkynde i alverden – Indien

Om Arcot-kirken i det sydlige Indien. Produceret af DMS, juli 1994

Playschool – om dansk pædagogik i indiske skoler

Janne Garder, skoleleder i Siloam, fortæller om Arcot kirkens samarbejde med danske hjælpeorganisationer i Sydindien Produceret for Danmission og Dansk Missionsråd. Nesgaard Film, 2000.

Giv barnet en fremtid – om liv og arbejde i kvindehjemmet Lebanon

Om kvindehjemmet Lebanon for enlige kvinder. Kvindehjemmet drives af Arcot Kirken med støtte fra bl.a. Danmission og ledes af Janne Garder.

Jesus’ power is super power

Siloam Kostskole blev grundlagt for omkring 100 år siden af Det danske Missionsselskab og ledes i dag af missionær Janne Garder, som kom dertil i 1968.

En hilsen fra John Franklin, Biskop i Arcot Kirken i Sydindien

Arcot kirkens biskop, John Franklin, bringer en hilsen til danske missionsvenner og fortæller om, hvordan missionsarbejdet startede i Sydindien.

Narainpur Mission Girls’ Boarding School, del 1

Denne del omhandler især kirker og mission. Interview med missionær og lærer Ellen Laursen, udsendt af Dansk Santalmission til NELC. Glimt af Narainpur kirke, indviet 1971 og Benagaria kirke med H.P. Børrensens gravsted og inskription. Lyd meget svag.

En dag med Minu

Om pigen Minu fra Santal-stammen i Bihar, Indien. Minu bor i en landsby tæt på Mohulpahari Christian Hospital, som drives af  NELC, og hun går i skole i hospitalets primary school.

Narainpur Mission Girls’ Boarding School, del 2

Pigekostskole blev grundlagt i 1924 og den sidste del blev indviet 15.12.1974. Denne sidste del bruges til gymnastik, foredrag og filmfremvisninger. Vi følger en almindelig skoledag med andagt, undervisning, og danseundervisning af store og små piger.

Missionærberetning: Grethe Madsen

Hazel Platts har arbejdet som missionær i Indien i 25 år. I 1961 rejste Hazel Platts til Assam, inviteret af det indiske folk via Dansk Santalmission. Interview: Alfred Lorenzen. KKR/TV.

Idet I Lærer Dem … Skolearbejde i Arcot

En film om DMS-støttet skolearbejde i Arcot, bl.a. om den kristne pigekostskole i Siloam, en ældre skole i Keelaiyur, Tirukoilur og gymnasieskolen i Nellikumar.

Family of Mornai

Mornai Te have – Mornai Tea Estate. Om Mornai Tehaves opståen og historie. Santal Missionen erhvervede i 1881 et område på ca 100 km2 i Assam og i 1890 blev Mornai Tea Estate etableret.