Danmark

Historiske film fra Danmark

Mødestedet, 1997

Mødestedet på Vesterbro er samlingssted for mange nationaliteter, hvoraf de fleste kommer fra Mellemøsten. Siden 1984 har Vesterbro kirkerne og DMS samarbejdet om stedet, som har ca 10.000 besøg årligt. Stedet danner ramme om socialt samvær, lektiehjælp, hjælp i forhold til kontakt til myndigheder, fællesspisning og fælles gudstjenester.

Missionærberetning. Mennesket Bag. Interview med Kresten

I udsendelsen ‘Mennesket Bag’ interviewer programvært Poul Bøje missionæren Kresten Emil Christensen, der har været udsendt til Japan af DMS i årene 1981 – 1998.

Fokus på mission – Dansk Santalmission

Informationschef Allan Bäck fra Dansk Santalmission fortæller om missionens historie og arbejde. Volontør Lene Østerballe fortæller om sit ophold i Bangladesh.

Visioner for år 2000. Om Danmission

Om organisationers overordnede målsætninger og visioner. Dette uddrag er om Danmission.

Spot om fremtidsbørn

36 sekunders TV spot om fremtidsbørn.

De danske missionærer

Danske missionærer arbejder over hele kloden med at udbrede det kristne budskab. I udsendelsen fortæller repræsentanter fra Luthersk Missionsforening, Dansk Santalmission, Dansk missions Selskab, Dansk Sudanmission og Dansk Ethioper Mission om deres bevæggrunde til at rejse ud og om hvilken betydning missionen har.

Troens pris

Dansk Missionsråds 75 års jubilæum i 1987 blev markeret på Kr. Himmelfartsdag ved gudstjenester i landets domkirker. Gennemgang af missionshistorien fra 1821, hvor Dansk Missionsselskab stiftes.   #  Reportage fra Herning, KKR/TV-Inter, 1987.

Dansk Missionsråds 75 års jubilæum. Sammendrag fra Herning Kongrescenter.

I 1987 holdt Dansk Missionsråd sit 75 år jubilæum. Samarbejdet med de lokale kirker i missionsområderne og med de danske missionsselskaber blev fejret med 25 gæster fra Afrika, Asien og Mellemøsten og 1500 gæster fra Danmark.

Glimt fra Dansk Santalmissions 125 års jubilæum

Søndag den 23.8.1992 fejrede Dansk Santalmission sin 125 år jubilæumsdag for stiftelsen i 1867. Der vises glimt af:  Højtideligheden ved Børresens mindeplade, Jubilæumsgudstjenesten i Vor Frelsers Kirke, København med Erik Norman Svendsen som prædikant og under overværelse af bl.a. Dronning Ingrid,  Jubilæumsfest i Moltkes Palæ, København: Det Store Møde. Dansk Santalmission, 125 år i mission i Asien. 1992.

Dansk Santalmission, landsmøde i Hammerum 27.- 29.  maj 1988

Taler og sange fra festaftenen lørdag 28.5.1988. Temaet for landsmødet er: “Sammen i mission”.

Dansk Santalmission, Landsmøde i Haslev 1989

Dansk Santalmission holdt landsmøde 2.-4. juni 1989 på Haslev udvidede Højskole. Temaet for dette års møde var: Liv i kirken – her og der.

Missionsudstillingen på Rosengaardsskolen

På Rosengaardsskolen i Odense afholdtes i 1989 en stor fælles Ydre missionsudstilling.

Tanzaniapræsten på Vestfyn

Den tanzanianske præst Brighton Kahigi er sammen med sin kone og sine børn flyttet til Nr. Aaby på Vestfyn, hvor han har virket som præst i 3 år. Den grundlæggende idé med projektet er taget fra ”Mission og tur”, og tanken er, at tilføre værdier udefra til os, i stedet for, som normalt i missions-sammenhæng, at give fra os til dem (udefra).

Bording Kirke og Ruhija-Koret

BUSK-gudstjeneste (Børn, Unge, Sogn, Kirke) fra Bording Kirke 1993. Gudstjeneste afholdt af sognepræst Lindvig Osmundsen og Ruhija koret fra Tanzania medvirker.

Hvorfor forkynde i alverden: Glimt fra DMS’ verden  

En film om missionærers og volontørers arbejde og omsorg indenfor områderne hjælp til selvhjælp, uddannelse, sundhed og kirke i Madagaskar, Indien, Tanzania, Taiwan og Egypten

[/col]