Bangladesh

Historiske film fra Bangladesh

Otte år på ris og Karry

Indtryk af missionsægteparret Inger og Filip Engsig-Karups arbejde for Dansk Santalmission i Bangladesh.

Jorden er flad uden uddannelse

Fattige børn i Bangladesh kan sikres 5 års gratis skoleuddannelse gennem fadderskab. Generalsekretær Jørgen Nørgaard Pedersen fra Dansk Santalmission fortæller om de muligheder børnene får, gennem denne ordning.

Bangladesh og Nepal på kryds og tværs

Dansk Santalmission arrangerede i 1994/95 en tur til Bangladesh og Nepal med det formål at udbrede interessen for mission.

Dig og mig – Mohes

Om Simon, der  går på Den norske Skole i Kathmandu, mens hans forældre arbejder som missionærer i Bangladesh.

Anwara er spedalsk

Anwara opdager hun er spedalsk. Hun opsøger spedalskhedshospitalet, kommer hurtigt i behandling og får desuden skolegang på hospitalets kostskole.

Anwara går i skole

Ikke alle børn får mulighed for at gå i skole i Bangladesh. Anwara er heldig, hun går, som den eneste pige, i 3. klasse på en kristen skole, selvom hun kommer fra en muslimsk familie.

Maria på besøg i Bonbari

På sit besøg i Bangladesh ser skolepigen Maria hvordan hverdagen former sig i en fattig landsby. Et vendepunkt for beboerne indtræder, da landsbyen får en vandpumpe, skænket fra Danmark.

Tibage til livet, 1990

Missionærparret Susanne og Jens Møller Pedersen, som er udsendt af Dansk Santalmission, fortæller her om deres arbejde på Leprosy Hospital i Niphamari i Bangladesh.

Tilbage til livet, 1992

Film om Dansk Santalmissions arbejde blandt 70.000 spedalske i det nordlige Bangladesh.

Fremtidsbørn – en udsendelse om Samtalmissionens arbejde i Bangladesh

Dansk Santalmission har et behandlingscenter for spedalskhed i den nordlige del af landet, og alene her er der ca. 70.000 spedalske, som for det meste er bosiddende i små landsbyer. At tegne fadderskab for et barn, er at hjælpe dem til en bedre fremtid.

Santalmissionen i Bangladesh

Dansk Santalmissions arbejde i Bangladesh. Santalmissionen oprettede i 1974 et Hjælp-til-selvhjælpsprojekt i Saidpur med sycenter for kvinder(enker), undervisning i hygiejne af Lis Kirsten og Niels Anton Dam samt hjælp til at støbe brønde. I Chapai Nawabganj overværes en gudstjeneste. I Rajshahi blev der i 1975 grundlagt et drengekollegium af Jens og Elisabeth Fisher-Nielsen.

Dansk Santalmission i Bangladesh. Spedalskhedsarbejdet i Nilphamari

Om spedalskhedsarbejdet/DBLM ved hospitalet i Nilphamari, Bangladesh, hvor læge Jørgen Steiner arbejdede 1977-79.

Med spejderhjælpen i Bangladesh

Fem spejderjournalister genser Bangladesh efter et år. Denne gang rejser de til det nordlige område, hvor de skal bo i en af de fattige landsbyer.

Overlæge fra Danida fortæller om spedalskhed i Bangladesh

Dansk Santalmission har søgt støtte fra Danida til et 10-års projekt til bekæmpelse og kontrol af spedalskhed i det nordlige Bangladesh. En overlæge fra Danida fortæller om projektet.

Missionærberetning : Grethe Madsen

Grethe Madsen, missionær og sygeplejerske fortæller om sit lange missionærliv, hvor hun, udsendt af Dansk Santalmission, arbejdede i Indien og Bangladesh. Interview: Alfred Lorenzen.