Kære frivillige og andre aktive i Danmissions netværk!

Kære frivillige og andre aktive i Danmissions netværk!

Jeg har den glæde at kunne meddele, at Danmission har udpeget sin kommende generalsekretær. Det bliver Jørgen Skov Sørensen.

Jørgen er en af landets dygtigste missionsteologer. Han kender Danmission rigtig godt, idet han var missionssekretær i Det Danske Missionsselskab i årene 1994-1999 med ansvar for en del af vores konkrete arbejde i Asien og var medlem af Danmissions bestyrelse fra 2005 til 2014. Jørgen har også en solid ledererfaring fra ni år som sekretariatschef for Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Jørgen Skov Sørensen har således de bedste forudsætninger for at kunne løfte opgaven efter Mogens Kjær, når han går på pension til marts.

Jørgen er ikke bare fagligt dygtig, han er også et lyttende menneske med et venligt væsen. Han kender folkekirken med dens kvaliteter og udfordringer rigtig godt, samtidig med at han færdes hjemmevant i det økumeniske arbejde både hjemme og ude. Jørgen har strategisk sans og et klart blik for vores situation og udviklingsmuligheder som missionsorganisation. Han er en god kommunikator og formår det, som ikke er alle teologer forundt: at kunne fatte sig i korthed – helt ned i haiku-digt-formatet.

En enig bestyrelse står bag Jørgen som vores nye generalsekretær, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet.

Når Jørgen Skov Sørensen træder ind i sit nye kontor i Hellerup, vil han ikke kun have en god portion jysk ydmyghed med sig, et solidt teologisk fundament og ni års ledererfaring, men også lade sig inspirere af sin store passion for jazz-musik.

Som han selv udtrykker det:

“I jazz slås tonen og temaet an, og derefter kan der improviseres. Som generalsekretær ser jeg mig selv som orkesterleder. Jeg lægger en linje, hvor der er plads til improvisation og til at gribe muligheder. Verden er meget omskiftelig, derfor skal en organisation som Danmission, der arbejder internationalt, også kunne omstille sig,” siger Jørgen Skov Sørensen, som heller ikke er bange for at spille en solo, så længe den passer ind i sammenhængen.

Det vil være med et særligt blik for samspillet med medarbejdere og frivillige, at Jørgen Skov Sørensen flytter ind i hjørnekontoret i Hellerup. Han glæder sig til samarbejdet med Danmissions 55 ansatte og 8000 frivillige.

”Det er vigtigt at bevare Danmission som en folkelig og folkekirkelig organisation i bevægelse, der hele tiden dygtiggør og udvikler sig. Danmission kan slet ikke eksistere uden kompetente medarbejde og et engageret netværk af frivillige,” som Jørgen Skov Sørensen så rigtigt siger.

Samtidig med at jeg på bestyrelsens vegne byder Jørgen velkommen, vil jeg gerne allerede nu benytte lejligheden til at takke Mogens Kjær for det fantastiske arbejde, han har ydet for Danmission gennem mange år. Mogens har sammen med Danmissions medarbejdere og frivillige været med til at udvikle Danmission til det velkonsoliderede og visionære missionsselskab, det er i dag. Der står med rette respekt om Mogens’ indsats hjemme og ude, i Danmissions bagland og i den danske offentlighed, hos vores partnere ude i verden og generelt blandt mennesker, der har med mission, fattigdomsbekæmpelse og dialog at gøre.

Hvis I vil vide mere om vores kommende generalsekretær, kan I gå ind på www.danmission.dk, hvor der er både et lille interview og en Blå Bog. Tak, om du hjælper med at dele nyheden på Facebook via Danmissions Facebook-side.

Med venlig hilsen

Peter Fischer-Møller

Formand for Danmission

 

Afmeld nyhedsmail her

Se nyhedsmail i browser