Ved en række velbesøgte arrangementer flere steder i Danmark, var han inviteret til at holde oplæg og fortælle om nogle af hans oplevelser og taker om at leve i grænselandet mellem kristendom og hinduisme i Sydindien.
By-retræte i Helligåndskirken
Over tre aftener medvirkede han ved en By-retræte i Helligåndskirken i København, hvor deltagerne var inviteret til mediation, Taizé-sang, oplæg og debat. Det handlede om, hvordan det urolige hjerte, som præges af stress og angst, kan finde fred og heles, ved at blive mødt af inderlighed og mindfulness. Der var god opbakning til alle tre aftener, hvor der også var tid til socialt fællesskab over lækker sommermad.
Tilgivelse i det Midtjyske
Ugen efter var Michael inviteret til Østen Om i Lee ved Bjerringbro af Steen og Ele Bonde, som stod for en “åben uge”. Her var alle interesserede inviteret til at tage del i snak, oplæg og fællesskab med det overordnede tema: TILGIVELSE. Det blev til mange gode og dybe snakke under det store bøgetræ om et emne, som vedkommer os alle, og som kan være forbundet med dybe sår, men også frihed og lettelse.
Morgenerne blev tilbragt i en lille gul hytte på marken med mediation og vandring i det smukke landskab. Omkring 25 mennesker havde valgt at stoppe op og tilbringe en eller flere dage i selskab med både kendte og ukendte mennesker.

Igen viste dialogen sig som et oplagt redskab til både at blive klogere på sig selv og andre – når man tør fordybe sig og åbne op for emner, der ofte kan være for følsomme at tale om.
Filmaften i Brorsons Kirke: “Dawn of the Abyss”
Den 10. juni sluttede Michael Highburgers officielle program med Danmarkspremiere på filmen “Dawn of the Abyss”. Michael medvirker i filmen, og derudover var instruktør Fabrice Blee fløjet ind fra Frankrig for at medvirke ved en efterfølgende debat. Filmen omhandler den franske munk Henri Le Saux’s rejse til Sydindien for at bringe klosterlivet med sig. Rejsen går dog ikke som han forestillede sig og mødet med Ramana Maharshi, en af de store vismænd i området, vendte op og ned på hans plan. Her startede et åndeligt eventyr, der ville føre til hans egen genfødsel. Siden da var han med til at starte det kristne ashram Shantivanam og er et eksempel for mange på at leve i grænselandet mellem kristendom og hinduisme.

Der var ca. 50 mennesker dukket op til denne tankevækkende aften og snakken gik også lystigt på kryds og tværs – ingen tvivl om at det er et område, som mange er interesseret i – og takket være film som disse, skabes en anledning og et rum for en snak om det åndelige, spirituelle, sindet, religiøse oplevelser, osv.

Tak til Michael Highburger for endnu engang at tage turen til Danmark og dele tanker og erfaringer til stor berigelse for os her i Danmark!