Én-dags festival med fokus på fred!

Den 26. august afholder foreningen We:Act (Unge for fred og sameksistens) festivalen Salaam Shalom på Nytorv i København.

“Vores formål er at styrke sammenholdet mellem Danmarks jøder og muslimer og vise, at der er mere som samler, end der adskiller os. På lang sigt vil vi gerne skabe et samfund, hvor rummelighed og forståelse er basis for venskab og hvor forskelle i religion og etnicitet ikke fører til fjendskab og fremmedgørelse”. Sådan skriver den frivillige gruppe bag festivalen, som afholdes i år for fjerde gang.

Motivationen for dette skal findes tilbage til 2015, hvor København blev ramt af terrorangreb og hvor det er nemt at forfalde til antisemitisme og islamofobi, arbejder foreningen for at skabe sammenhold og fællesskab på tværs af religiøse skel.

Danmission er inviteret med til at bidrage til festivalen med en dialog-middag udformet som fællesspisning i bedste langbord stil. Dialogpiloter og andre facilitatorer vil være med til at skabe den bedste ramme for dialogen og vil ved hjælp af spørgsmål og øvelser sætte gang i en intentionel snak, hvor gæster inviteres til at udfordre egne og andres fordomme i selskab med mennesker, de ikke kender.

Maden bliver leveret af Café Gonzo fra Jægersborggade og hvis man ønsker at tage del i dette særlige måltid, skal man skynde sig at få købt madbillet. Der er nemlig kun plads til 150 personer. Billetterne er endnu ikke tilgængelige, men hold øje med Facebook, hvor vi vil annoncere så snart de er.

Udover en anderledes middag vil det være muligt at opleve samtalesaloner, konfliktbattles, debatter, madboder, humus-konkurrence og meget mere.

Hvis du har lyst til at bidrage til dialogen denne dag og være med som facilitator eller praktisk frivillig, hører vi meget gerne fra dig! Skriv til Lærke Lysemose Christensen for at høre mere.