Den tidligere benediktinermunk Michael Highburger kommer til Danmark

Den tidligere benediktinermunk Michael Highburger kommer til Danmark

Michael Highburger er en særlig person. Han er amerikaner, men har boet 18 år i et hindu-ashram i Sydindien. Michael er rodfæstet i kristendommen, men lever i grænselandet mellem hinduisme og kristendom. Han lever dialogen, og hans kristne spiritualitet er inspireret af mødet med hinduisme og buddhisme. Han har i mange år levet en tilbagetrukket tilværelse i stilhed, men er de sidste par år begyndt at dele ud af hans erfaringer med at bruge de oldgamle traditioner og de nutidige østlige teknikker, som engang også var tilstede i den kristne tradition, men som vi stort set har tabt i den moderne, vestlige kirke.

I et interview ved hans sidste besøg fortæller han om at praktisere “Hjertets bøn”:

Hjertets bøn er det, vi også kalder kontemplativ – eller indre bøn. Og i den slags bøn er pointen, at det i højere grad er os, der lytter til Gud, fremfor Gud, der lytter til os og vores bøn. Stilhed i sindet er en forudsætning for at kunne lytte til Gud på den måde, man gør i kontemplativ bøn. Men det er ikke let.
I vores moderne verden er stilhed i sindet en meget svær disciplin. Dit sind skal være ligeså afslappet, som når du sover. Men samtidig skal du være beredt og opmærksom på en måde, som du ikke er, når du sover.  Ingen hvirvlende tanker. Bare stille. Og opmærksom.”

Læs hele interviewet her

Michael har studeret filosofi og Søren Kierkegaard og i en periode været bosat i Danmark.

Mød Michael Highburger ved følgende arrangementer: