Islamisme

Hvad er det for et samfund islamister vil skabe? Hvilke værdier vil det bygge på? Hvordan vil islamisterne opnå deres mål og hvad går de ud på? Hvad kan vi gøre for at hæmme islamisme?

Islamismen er en strømning inden for islam, hvor man prøver at genskabe tidligere tiders storhed. Muhammads tid i Medina og tiden under de fire første kaliffer er den ideelle periode, som islamister prøver at genskabe. Hvad ligger bag dette ønske? Hvad er det for et samfund islamister vil skabe? Hvilke værdier vil det bygge på? Hvordan vil islamisterne opnå deres mål og hvad går de ud på? Er en organisation som Islamisk Stat udtryk for en perverteret form for islam, eller er der tale om en særlig og dermed ægte forståelse af islam? Hvad kan vi gøre for at hæmme islamisme?

Mogens Kjær tegner et billede af baggrunden for en af vores tids mest debatskabende ismer.


Foredragsholder

Mogens Kjær
Tidligere generalsekretær i Danmission

Læs mere

Danmissions generalsekretær fra 2002-2016. Mogens Kjær er cand.teol og tidligere udsendt til Nigeria. Han har specielt engageret sig i arbejdsområderne mission, forholdet mellem mission, dialog og udviklingshjælp, samt kristendommens syn på andre religioner - især hinduisme og islam. Han har  et indgående kendskab til Indien og Mellemøsten.

Tilmelding