Evas æble og Adams ribben

Evas æble og Adams ribben

Kvinden som frister, seksuelt frigjort og uregerlig eller som skabt af et brudstykke af manden!
Det er stort set sådan at kvinder er blevet fremstillet i århundreder og kvinder stigmatiseres fortsat verden over i stereotyper, som kategoriserer halvdelen af verdens befolkning som enten farlig og løsagtig eller som dydig og lydig! Og det uanset om det er Amani fra Egypten, Kalpona fra Bangladesh eller for den sags skyld Nina fra Køge.

Kvinders rettigheder og vilkår ude i verden er forskellige og spænder fra slavelignende tilstande med vold og daglige overgreb, til frigjorte og stærke kvinder med ressourcer og mulighed for handling.  Uanset hvilke vilkår kvinder lever under, så argumenteres der ofte ud fra religion, når standarden for kvinders rettigheder skal sættes. Og standarden sættes – desværre -ofte af mænd.  Om vi er kristne, hinduistiske, buddhistisk eller muslimske kvinder, så står vi stort set overfor de samme udfordringer og fordomme om kvinders rettigheder og muligheder. Religion er oftere blot den dårlige undskyldning end et egentligt holdbart argument.

Hvorfor finder vi os i det? Kan vi ændre det? Og kan vi i fællesskab, på tværs af religioner, støtte hinanden til at opnå bedre forhold og muligheder også indenfor hver vores religion? Hvordan arbejder vi med disse spørgsmål og problemer i Danmissions projekter rundt omkring i verden?

Christa Lund Herum er ansat i Danmission som dialog-og kommunikationskonsulent med bopæl i Asien. I de mere end 10 år hun har arbejdet for Danmission har hunhaft bopæl i Egypten, Danmark, Bangladesh og Cambodia, og det daglige møde med andre kulturer og skikke har haft stor indflydelse på hende som person.

I foredraget indgår forskellige temaer som interreligiøs dialogarbejde, kvinders vilkår eller mangel på samme, dagligdagen ude i verden, ekstremismens grimme ansigt og dialog og gensidig respekt som vejen fremad.

Christa fortæller, visualiserer, stiller spørgsmål og inddrager jer i en snak om Gud, mennesker og verden. Desuden holder hun gerne andagt og prædiker.

Christa Lund Herum er i Danmark fra d. 10. sep. – 4. okt. og kan bookes til møder og gudstjenester. Et foredrag koster kr. 1.500 incl. transport.

 

URL: https://danmission.dk/course/evas-aeble-og-adams-ribben/