Mød en frivillig

Mød en frivillig

Tina Skov Løbner fortæller om at være frivillig i Danmission

Tekst: Tina Skov Løbner
Foto: Morten Bay Mortensen

Hvorfor er du frivillig i Danmission?  

Jeg har været FDF’er, siden jeg var ni år og har nydt, når der var missionsprojekter, som gav et blik ind i en helt ukendt og spændende verden. Som ung rejste jeg med Silkeborg Højskole til Sydafrika i fire måneder, og bagefter var jeg med til at holde foredrag om turen i FDF-kredse i hele landet og samle knap to millioner kroner ind til et projekt, vi havde besøgt. Herefter kom jeg med i styregruppen
for et hjælpeprojekt i Tanzania, ”Tukutane Tanzania”, som FDF blandt andet samarbejdede med Danmission om. I den forbindelse besøgte jeg Tanzania og flere af de projekter, som
Danmission stadig støtter.

Nu, hvor mine børn er blevet store, har jeg igen tid og overskud til at engagere mig i arbejdet.

Hvordan blev du frivillig i Danmission?  

I sommeren 2021 mødte jeg to gamle studiekammerater, der er engagerede i Danmission. Den ene har jeg også siddet i FDF’s forkyndelsesudvalg sammen med. De talte meget varmt og indtrængende om at være med i Danmission. Dejlige møder og noget godt at arbejde sammen for.

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Danmission?  

Jeg har mødt spændende mennesker med mange forskellige baggrunde, som alle brænder for samme sag, nemlig at være med til at bygge bro mellem forskellige kulturer og folk. Dialog og udveksling gør verden større og er samtidig med til at mindske afstande.

Fortæl om en særlig oplevelse, du har haft som frivillig i Danmission? 

Til Danmissions repræsentantskabsmøde 2022 havde vi besøg af partnere fra de lande, vi arbejder i. Efterfølgende fik hver stiftsbestyrelse ansvar for at huse en lille gruppe af gæsterne.
I Aarhus fik vi besøg fra både Myanmar, Syrien, Cambodja og Tanzania, seks gæster i alt. Vi spiste sammen i danske hjem, besøgte kirker og en genbrugsbutik. Vi var også i Den Gamle By. Det var fantastisk at opleve min egen by og kultur gennem andres øjne.

Fakta: Tina Skov Løbner

  • 46 år
  • Sognepræst i Marie Magdalene Sogn i Syddjurs Provsti i Aarhus Stift
  • Formand for Danmissions stiftsbestyrelse i Aarhus Stift
  • Bor i landsbyen Marie Magdalene ved Ryomgård på Djursland
  • Gift, har fire børn og et barnebarn