Landechefmøde i Hellerup

Landechefmøde i Hellerup

To gange om året tager Danmissions udsendte regions- og landechefer til Danmark og mødes med den øvrige ledelse i Hellerup. Læs nyt fra det seneste møde her

Tekst: Sidsel Drengsgaard

Stemningen var både fokuseret og uformel den første fredag i marts, hvor alle Danmissions ansatte på hovedkontoret i Hellerup fik lejlighed til at mødes med organisationens fire udsendte regions- og landechefer til en fyraftensdrink i bestyrelsessalen. Her fortalte de om arbejdet ude og stillede beredvilligt op til spørgsmål om både programarbejdet og livet som udsendt.

Grunden til at regionschef for Østafrika, Tais Krøger Ziethen, landechef for Cambodja, Peter Herum, regionschef for Mellemøsten, Kirsten Auken, og landechef for Myanmar, Jørgen M. Skrubbeltrang, var at finde i Hellerup denne fredag eftermiddag, var, at de hele ugen havde siddet til landechefmøde med den øvrige ledelse på hovedkontoret.

”Landechefmøderne foregår over en uge to gange om året og fungerer som en udvidet ledergruppe, hvor de fire chefer for kontorerne ude i verden og de fem chefer på hovedkontoret mødes for at sikre fremdrift i og koordination af Danmissions udvikling og drift,” siger Kristian Sloth, generalsekretær i Danmission.

Landechefmøde i bestyrelsessalen. Fra venstre mod højre ses landechef for Myanmar, Jørgen Skrubbeltrang, regionschef for Østafrika, Tais Krøger Ziethen, programchef Martin Rosenkilde Pedersen og regionschef for Mellemøsten, Kirsten Auken.

Han forklarer, at der – specielt i disse år, hvor Danmission gennemfører mange ændringer og nye initiativer – stilles store krav til strategisk ledelse, koordinering på tværs af kontorer, beslutningskraft og evne til at omsætte strategier til praktiske løsninger.

”På det seneste møde drøftede vi alt fra, hvordan vi sikrer, at Danmission-kulturen og vores missionssyn er den lim, der binder os sammen på tværs af alle kontorerne, til budgetcyklus og hvordan, vi bliver bedre til at dokumentere og vise resultaterne af vores partneres arbejde. Og så sørger vi også for at grine, synge og hygge sammen, hvilket lykkes temmelig godt. Den udvidede ledergruppe udgør et godt team,” lyder det fra generalsekretæren.

For regionschef for Østafrika, Tais Krøger Ziethen, var dette landechefmøde det første af sin slags, da han blev udsendt til Zanzibar i september 2022. Han fortæller, at han blev overrasket over, hvor givende det var at samles om bordet i bestyrelsessalen i Hellerup.

”Jeg har, siden jeg kom til Tanzania, været optaget af opbygningen af Danmissions nye regionskontor i Østafrika, så mødet med de andre lande- og regionschefer var en kærkommen lejlighed til at dele erfaringer og perspektiver. Og så er det jo bare nemmere at nå til enighed, når man er samlet fysisk.”

Han ser allerede frem mod næste landechefmøde, der afholdes i september i umiddelbar forlængelse af repræsentantskabsmødet, hvor alle lande- og regionscheferne også deltager.

”Der sker rigtig meget på alle kontorerne rundt om i verden, så det bliver spændende at se, hvilke udfordringer og muligheder vi skal tale om på næste landechefmøde,” siger Tais Krøger Ziethen.