Danmissions 200-års jubilæum fejret i Aalborg

Danmissions 200-års jubilæum fejret i Aalborg

Med en festlig højmesse i Aalborgs domkirke og et indholdsrigt program i Folkekirkens Hus blev Danmissions 200-års jubilæum fejret med manér. Se glimt fra dagen her


“Håbet er ude i verden

forjaget, forslået, fortvivlet, forslidt
skygget af menneskers færden.
Kapløb med mørket er dit.
Ta’ eller giv
Værd er det liv
levet for livet med livet på spil
Bare vi vil”

Sådan lød tonerne af Per Krøis Kjærsgaards jubilæumssalme i Aalborgs vartegn, Budolfi Kirke, søndag den 22. januar. Salmen er skrevet i anledning af Danmissions 200-års jubilæum, og det var netop denne begivenhed, der blev fejret. Først med en højmesse, hvor biskop over Aalborg Stift, Thomas Reinholdt Rasmussen, prædikede og siden ved en jubilæumsfest i Folkekirkens Hus. Hele dagen igennem var temaet “fremtid og håb”.

I galleriet herunder kan du se og læse glimt fra dagen.

 

Danmission 200 år

  • Den 17. juni 1821 stiftede Bone Falk Rønne og en gruppe af engagerede mennesker Det Danske Missionsselskab. Det blev starten på mere end 200 års missionsarbejde i store dele af verden.
  • Arbejdet har hele tiden været drevet af en stor skare af engagerede mennesker i Danmark. Sådan er det stadig. Danmissions arbejde er i dag solidt funderet på et folkeligt engagement og evangeliets grundlag.
  • Flere end 9.000 mennesker er som privatpersoner eller gennem kirker, organisationer og virksomheder i dag engageret i støtten til Danmissions arbejde. Enten som frivillige i stiftsarbejde, kirkeliv, genbrugsbutikker, sommerlejre, interessegrupper og landekredse, som medlemmer eller som bidragydere.
  • På grund af corona-pandemien har fejringen af 200-året fundet sted i flere år. Jubilæet er blevet markeret i hele landet blandt andet med festgudstjenester i flere af landets domkirker.
  • Læs biskop Thomas Reinholdt Rasmussens prædiken ved markeringen af jubilæet i Aalborg Domkirke den 22. januar 2023 her
  • Læs mere om jubilæet her
  • Bliv medlem af Danmission her