Årets Ildsjæl er som en Massey Ferguson

Årets Ildsjæl er som en Massey Ferguson

- Hvis Birgit og Henrik Bønlykke var et køretøj, ville I være en grå Massey Ferguson. Ligesom traktoren starter I altid, trækker et stort læs og går aldrig i stå, sagde formanden til ægteparret, der vandt den prestigefyldte frivillighedspris.

barbara,  

Traditionen tro uddelte Danmission i forbindelse med årets repræsentantskabsmøde i Nyborg prisen som Årets Ildsjæl. Den gik i år til Birgit og Henrik Bønlykke.

Hun er er frivillig netværkskonsulent – og han han er formand for Distrikt 46 og medlem af stiftsbestyrelsen i Viborg Stift.

Der var stående applaus til ægteparret, der har lagt årevis af frivilligt arbejde i Danmission.

Indstillet af andre frivillige

Organisationen var ikke til uden frivillige ildsjæle. Enhver, der engagerer sig frivilligt i Danmissions sag, er vigtig – og jo flere frivillige, jo stærkere er Danmission.

På det årlige repræsentantskabsmøde hyldes Årets Ildsjæl, der er indstillet til prisen af sine medfrivillige.

I år vandt Birgit og Henrik Bønlykke prisen, der gives til personer, der ganske uegennyttigt gør en ekstra stor indsats til fordel for fællesskabet og den fælles sag.

En fornem vejviser for andre

Formanden for Danmission, Morten Skrubbeltrang, begrundede valget af ægteparret på talerstole på repræsentantskabsmøde med følgende ord:

”Hvis Birgit og Henrik var et køretøj, ville I være en grå Massey Ferguson. Ligesom traktoren starter I altid, trækker et stort læs og går aldrig i stå.

Birgit har i mange år være frivillig netværkskonsulent i Viborg Stift, hvor du har igangsat mange forskellige aktiviteter. Du arbejder utrætteligt for Danmissions sag og især omkring Konfirmand Aktion, har du ydet en hel formidabel indsats.

Det er ikke altid, du er enig i, hvad der sker i Danmission, men så skal du nok sørge for, at vi får det at vide. Og altid på en konstruktiv og kærlig måde. Det er meget, meget værd.

Henrik er medlem af stiftsbestyrelsen i Viborg Stift, hvor du også yder en stor indsats. Selvom Danmission afskaffede kredse og distrikter for efterhånden mange år siden, holder du fast i Distrikt 46, som du er formand for. Så igen – et godt eksempel på, at hvordan frivillige holder fast i et engagement der, hvor det er – og der hvor det har betydning for dem, der også er med omkring det.

Og så er I begge to ”fast inventar” ved Danmissions engagement i Himmelske dage, hvor I sammen får cafeen til at fungere, så alle gæster i teltet føler sig velkomne og godt betjent. Og Danmission får med jeres hjælp sat et solidt og flot aftryk på de Himmelske Dage, der senest blev afviklet i Roskilde.

Birgit og Henrik – I repræsenterer Danmissions frivillige på fornemste vis og er med jeres utrættelige indsats en fornem vejviser for andre, der vil engagere sig som frivillige i Danmission.

Kære Birgit og Henrik. Tillykke med prisen – tak for jeres indsats – og Guds Fred i jeres fortsatte virke for Danmission.”

Oversigt over ildsjæle fra 2010 til i dag

Derfor kårer Danmission Årets Ildsjæl

Enhver frivillig indsats til fordel for Danmissions arbejde er naturligvis vigtig og skal have al den anerkendelse, som den fortjener. Men blandt alle disse ildsjæle er der ofte nogle personer, der ganske uegennyttigt gør en ekstra stor indsats til fordel for fællesskabet og den fælles sag. Disse personer er ikke bare flittige og ydmyge men ofte også en inspiration for andre frivillige, fordi de går forrest med deres vilje, ideer og virkelyst. Den særlige indsats ønsker Danmission at anerkende med kåringen af Årets Ildsjæl, og for at der netop skal være fokus på betydningen for fællesskabet, så sker kåringen altid på basis af nomineringer fra de øvrige ildsjæle i Danmissions frivillige netværk i butikker, kirker, stiftsbestyrelser og andre steder.

Danmissions repræsentantskabsmøde 2022 foregik i en god og positiv stemning.

Her kan du se eller gense Danmissions repræsentantskabsmøde 2022.

Her kan du se alle de relevante dokumenter til mødet 

Formanden har afholdt sin mundtlige beretning. Den kan læses her.

Danmission har fået ny bestyrelse med tre nyvalgte medlemmer. Læs om dem og deres mål for at sidde i bestyrelsen her,

URL: https://danmission.dk/blog/2022/09/06/aarets-ildsjael-er-som-en-massey-fergunson/