Vi insisterer på håb, liv og tilgivelse

Kristian Sloth, der er Danmissions generalsekretær, ønsker alle et godt og velsignet nytår.

Vi insisterer på håb, liv og tilgivelse

"Selv om mange nok oplever, at året har været på trods, skal alle mennesker til stadighed kunne leve i værdighed med sig selv, sin Gud og sin næste." Det skriver Danmissions generalsekretær i sin nytårshilsen.

Det har været et år på trods: Vi lever midt i en pandemi – mange af os tager imod vaccinestik nr. 3. Mange af os bruger nærmest pr. refleks mundbind, når vi går i butikker eller tager en tur med toget. Mange af os hilser ikke længere med et knus. Meget er forandret. Men trods Covid-19 er vi her endnu. Og vi er her med overbevisningen om, at vi kan være med til at gøre en forskel.

Både som mennesker og sammen som missionsorganisation. Vi har en bevidsthed om, at vi står på et fundament af en gammel og værdifuld tradition, der altid har villet og vil pege fremad:

Takket være præsten Bone Falch Rønne kunne Danmission den 17. juni fejre, at det er 200 år siden, at organisationen blev grundlagt. Falch Rønne formåede at lægge grunden til mission som folkelig bevægelse: At vi ikke må være os selv nok – at troen og næstekærligheden kræver handling. Også derfor er vi den dag i dag forpligtet til i Danmission at arbejde med et missionssyn, der insisterer på håb, liv og tilgivelse.

Selv om mange nok oplever, at året har været på trods, skal alle mennesker til stadighed kunne leve i værdighed med sig selv, sin Gud og sin næste.

Derfor er det også fantastisk at være vidne til, hvordan kirker, private givere, medlemmer, skoler og frivillige ildsjæle i genbrugsbutikker, interessegrupper og stiftsbestyrelser står sammen og yder en kæmpe indsats for sammen at få Danmission gennem endnu et år med corona. I er årsagen til, at alle os i Danmission med stolthed kan sige, at vi – trods krise – støtter kirker og andre partnere ude i verden.

Tak for, at I har været med til at gøre dette muligt!

Traditionen tro vil jeg her i årets sidste hilsen, opfordre jer til at betænke Danmission med en sidste gave, inden året går på hæld. Det tør jeg næsten ikke gøre i år med tanke på den store indsats og de generøse bidrag, der er givet under svære omstændigheder gennem hele året.

Det fylder os med håb, stolthed og ydmyghed at opleve denne generøsitet.

Slutteligt er det en glæde at ønske tillykke med 200-års jubilæet til alle jer, der på den ene eller anden måde har andel i, at Danmission også fremover kan udføre vores vigtige arbejde til gavn for verdens udsatte mennesker.

I det nye år skal vi sammen fejre Danmissions 200-års jubilæum – det ser vi umådeligt meget frem til. Vi har nemlig et flot og festligt program i støbeskeen!

Velsignet nytår!

Kristian Sloth
Generalsekretær

Du kan støtte Danmissions vigtige arbejde her