Udviklingsministeren: Mit håb er at få alle med

Udviklingsministeren: Mit håb er at få alle med

”Samarbejdet mellem os, der vil hjælpe i verden, er vigtigere end nogensinde før. En ting er at nå dem, der har behov for hjælp, men jeres store engagement udover hele landet i form af frivillige, der fastholder hjælpen, er helt afgørende," sagde udviklingsministeren, da han besøgte Danmissions repræsentantskabsmøde.

”Specielt et billede står klart fra min tid som volontør i Indien for 29 år siden – nemlig gudstjenesterne på hospitalet. Vinduer og døre stod på vid gab og hinduer og muslimer sad på trapper eller stod i døråbninger og hørte med på sang, musik og prædikener. Nøjagtigt det billede ligner det, I arbejder med i Danmission – at nå hinanden som mennesker – og skabe håb.”

Udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, besøgte i weekenden repræsentantskabsmødet i Nyborg og fortalte bl.a. om sine personlige oplevelser med udviklingsarbejde, og hvordan han mener, at den folkelige forankring er vigtig for udviklingsarbejdet, samt hvilken unik rolle Danmission har i den sammenhæng.

Ingen må lades tilbage

”Samarbejdet mellem os, der vil hjælpe i verden, er vigtigere end nogensinde før, for rundt om i verden stiger antallet af konflikter, kriser og katastrofer. En ting er at nå dem, der har behov for hjælp, men jeres store engagement udover hele landet i form af frivillige, der fastholder hjælpen, er helt afgørende. Vi skal have fortalere for vores sag og den medmenneskelige og næstekærlige gerning, der er. Vi skal hele tiden kigge os over skulderen og se om, vi har alle med. Det er en særlig forpligtelse i et land som vores, med vi har den rigdom, vi har,” sagde Flemming Møller Mortensen.

Nå hinanden som mennesker

De religiøse institutioner har stor indflydelse i udviklingslandene, og derfor ser udviklingsministeren også Danmission som en vigtig og unik spiller:

”I har et godt samarbejde med jeres partnere rundt om i verden, hvor de religiøse institutioner har stor vægt og indflydelse. Det er vigtigt, at vi forsøger at nå hinanden som mennesker, uanset hvilken kasse, man er røget i af nationalitet, religion eller noget helt tredje.”

Vi skal fastholde håbet

Med alt hvad der sker rundt om i verden, kan det være svært at opretholde håbet.

Blandt andet derfor er netop ’håb’ et af de bærende temaer i Danmissions arbejde sammen med ’tilgivelse og liv’. Ministeren insisterer da også på, at vi alle fastholder håbet:

”Mit håb er, at vi kan være med til at sikre fred, stabilitet og samhørighed, og at ingen lades tilbage. Nogen vil sige, at det er illusorisk. Men vi må ikke tvivle på, at vi kan opnå resultater, for hvis først vi tvivler, så er håbløsheden for alvor skabt for dem, der er så afhængige af os.”

”Mit største håb er, at vi gør alt for at prøve at sikre en håbefuld fremtid for de mange, mange unge, der ellers kan se frem til et voksenliv, hvor håbløshed er det mest forudsigelige,” sagde han.

De unge mennesker i udviklingslande – og i Danmark – tænder da også et håb hos ministeren:

”Jeg oplever unges menneskers engagement i udviklingslandene. De har et klarsyn på, hvad problemet og udfordringen og dermed også løsningen er. Unge engagerer sig meget mere dynamisk og i bevægelser end de engagerer sig i fx politiske partier, men de er til stede, og det giver mig håb.”


Mere fra Danmissions repræsentantskabsmøde 2021


Flemming Møller Mortensen på visit i Herning

Udviklingsministeren besøgte tidligere på året Danmissions genbrugsbutik i Herning. Her anerkendte og hyldede han også de frivillige for deres vigtige indsats.