Stor opbakning til nyt missionssyn

Stor opbakning til nyt missionssyn

Debatten var livlig og meningerne fløj engageret gennem luften, da Danmissions repræsentantskab var samlet for bl.a. at diskutere et helt nyt missionssyn for organisationen, der i år fylder 200 år.

”Alt det vi gør i Danmission, skal være med til at skabe håb, tilgivelse og liv”, sagde bestyrelsesformand Morten Skrubbeltrang i forbindelse med at bestyrelsen netop fremlagde forslaget til nyt missionssyn. Ordene håb, tilgivelse og liv er fundamentet i det nye missionssyn.

”Mission har altid været noget, vi gør sammen, og det handler om, hvordan vi er til stede i verden som kirke. Missionssynet fortæller overordnet om det, vi vil, og i strategier og især landeprogrammer gør vi det mere tydeligt, hvordan vi konkret vil være i mission. For alt det, vi gør i Danmission er i mine øjne mission,” fortalte Morten Skrubbeltrang om det nye Missionsdokument.

Ros for at sproget er for alle

Debatten om missionssynet kom vidt omkring både i forhold til konkrete formuleringer og om processen skulle have inddraget flere aktører. Flere udtrykte også tilfredshed med dokumentet og ikke mindst, at bestyrelsen har formået at holde det kort og præcist og i et sprog, som alle forstår.

Missionssynet blev vedtaget med stort flertal og vil nu være fundamentet for Danmissions videre arbejde.

Du kan læse Missionssynet her


Mere fra Danmissions repræsentantskabsmøde 2021: