Hjælp børn i Tanzania tilbage på skolebænken

”Jeg er glad for at være tilbage på skolen. For jeg elsker at gå i skole, og jeg elsker at lære,” fortæller Heliman, der ses til venstre på billedet.

Foto: Maria Nitzsch Hastrup

Hjælp børn i Tanzania tilbage på skolebænken

Alle mennesker er skabt i Guds billede med unikke talenter. Det er vigtigt at give børn mulighed for at udvikle deres potentiale, skriver Danmissions generalsekretær i denne hilsen.

Skoleuniformen var fuld af huller og for lille, og Helimans mor vidste, at familien ikke havde råd til at købe en ny uniform eller kladdehæfter, så derfor måtte Heliman nu bidrage til familiens indtjening i stedet for at gå i skole. Hver dag slæbte 14-årige Heliman store sække med kul til markedet, og han indså, at det var sådan, hans liv ville blive. At være kulsælger i Rutunguru i Tanzania var ikke den fremtid, han drømte om.

Børn hjælper børn

På skolen i Rutunguru er der en børneklub, som er oprettet af den lutherske kirke og støttet af Danmission. I klubben lærer børnene om deres rettigheder – om at børn har ret til at lege, ret til ikke at blive slået og ret til at gå i skole. Medlemmerne i børneklubben nøjes ikke med at lære, men giver også deres viden videre til resten af skolens elever. Hvis de oplever, at børns rettigheder ikke bliver respekteret, opsøger de familien.

Makoye Meshacki er medlem af børneklubben. Han gik i samme klasse som Heliman og opdagede derfor, at han holdt op med at komme i skole. En dag tog Makoye hjem til Heliman og hans mor. Her forklarede Makoye, hvor vigtig skolegang er og om Helimans ret til at gå i skole. Det gjorde virkelig en forskel! Helimans mor gik til sin lokale låne- og sparegruppe, hvor hun lånte penge til at købe en ny uniform og kladdehæfter, og så kom Heliman tilbage i skolen.

Giv børn mulighed for at udvikle deres talent

Alle mennesker er skabt i Guds billede med unikke talenter. Det er vigtigt at give børn mulighed for at udvikle deres potentiale, uanset om de har evner og færdigheder inden for det kunstneriske, det akademiske eller det praktisk-tekniske. Danmission arbejder for, at alle mennesker, der ligesom Heliman vokser op under fattige vilkår, får mulighed for at realisere netop deres talent.

I et land som Tanzania er uddannelse særlig vigtig, fordi børn og unge, der har modtaget en god uddannelse, er fuldstændig afgørende for at skabe fremskridt i det fattige land. Ved at gå i skole vil Heliman få mulighed for at få en bedre tilværelse med et arbejde, hvor han kan forsørge sig selv og sin familie.

”Jeg er glad for at være tilbage på skolen. For jeg elsker at gå i skole, og jeg elsker at lære.” fortæller en smilende Heliman, som på ny kan drømme om fremtiden.

Tak om du vil støtte, så vi kan hjælpe børn som Heliman med at få den uddannelse, der gør en forskel for hans liv og for Tanzanias udvikling.

Med venlig hilsen
Kristian Sloth
Generalsekretær i Danmission

Du kan støtte børneklubberne her