Ungdomsleder kåret til Årets Ildsjæl i Danmission

Ungdomsleder kåret til Årets Ildsjæl i Danmission

På Danmissions repræsentantskabsmøde i Nyborg i den forgangne weekend blev prisen som Årets Ildsjæl 2020 givet til 25-årige Ida Marie Folmersen fra Gellerup.

Prisen blev overrakt af Danmissions bestyrelsesformand, Morten Skrubbeltrang, der i sin tale til prismodtageren fremhævede, at Ida repræsenterer Danmissions folkelige engagement på fornemste vis, og at hun med sin energi og gå-på-mod er en fremragende vejviser for andre unge, der med tiden skal engageres i Danmission.

Ida Marie Folmersen har i bogstavelig forstand trådt sine barnesko i Danmission, hvor hendes engagement begyndte, samtidig med at hun startede i børnehave på Nkwenda Bible School i Karagwe i Tanzania. Her boede hun sammen med sine forældre, der var udsendt som missionærer for Danmission.

Hun har som ung formået at fastholde sin kærlighed til og engagement for Danmission. Hun har været meget aktiv deltager i Danmission Unge, på dialoglejr i Libanon, til forskellige dialogaktiviteter, coronafrivillig i Århus, medlem af repræsentantskabet for Århus Stift og ikke mindst som en ukuelig lejrleder på den årlige Teenlejr på Blåvandgård. Især i år har hun styret udenom de værste Coronaforhindringer og alligevel formået at samle en gruppe ledere og afholde en fantastisk sommerlejr for næsten 40 unge for tredje år i træk.

Ida Marie Folmersen beskriver selv sit engagement i Danmission på denne måde:

”Jeg brænder for at lave et trygt fællesskab for børn og unge fra hele landet. Det er et fællesskab, hvor man er en del af den globale verden og tager ansvar for de store globale spørgsmål i sin egen hverdag. Jeg vil gerne være med til at skabe et rum, hvor man tør gå i dialog med hinanden og tale om de vigtige ting”.

Kåringen af Årets Ildsjæl er en markering af, at Danmission er grundlagt og båret af frivillige kræfter. Uden tusindvis af engagerede ildsjæle som fundament, ville der slet ikke være et Danmission, der stadig kan arbejde for kirkeudvikling, fred og retfærdighed i store dele af verdenen. Alle frivillige kræfter er naturligvis lige vigtige, men der vil altid nogle personer, der på særlig måde fungerer som drivkraft og inspirationskilde.

Derfor er det frivillige der indstiller frivillige til prisen, og valget foretages af et udvalg bestående af Danmissions generalsekretær, et bestyrelsesmedlem, en netværkskonsulent og sidste års modtager af prisen.

Ida Marie Folmersen blev valgt som prismodtager blandt følgende felt af indstillede kandidater:

  • Johnny Feldtsing, leder af genbrugsbutikken i Svenstrup;
  • Birthe Marie Kristensen, stiftsbestyrelsesmedlem i Ribe Stift
  • Ida Marie Folmersen, lejrleder på Blåvandgård Teenlejr
  • Lis Munksgaard, stiftsbestyrelsesformand i Københavns Stift
  • Else Højvang, stiftsbestyrelsesmedlem i Viborg Stift
  • Gruppen af frivillige i genbrugsbutikken på Koldingvej i Viborg
  • Ilse Nielsen, leder af genbrugsbutikken i Rønde.

Der var livlig debat om retningen for Danmission på repræsentantskabsmødet 2020 i Nyborg. Læs mere om det her.

I forbindelse med mødet blev der også henholdsvis valgt og udpeget to nye medlemmer af bestyrelsen. Læs mere om de to nye bestyrelsesmedlemmer her.