Danmission hjælper nødstedte i Beirut

Foto: Marwan Tahtah/AFP/Ritzau Scanpix

Danmission hjælper nødstedte i Beirut

Over 300.000 er blevet hjemløse i Beirut. Nu går frivillige, som bliver organiseret af Danmissions samarbejdspartnere, fra dør til dør for at hjælpe med alt fra mad til krisehjælp, skriver Danmissions regionsleder i Mellemøsten.

Murbrokker så langt øjet rækker. Huse, der når som helst, kan styrte sammen. Overalt ligger sylespidse glasstykker og uendelige mængder støv. Sandsynligvis rummer støvet i luften skadelige stoffer, efter vi er blevet ramt af verdenshistoriens 3. kraftigste eksplosion.

Alligevel trodser et hold af frivillige fra hele Libanon farerne og er taget til vores ødelagte by. De går nu rundt i de hårdest ramte områder. De bruger alle døgnets vågne timer på at gå fra dør til dør og banke på. Her spørger de frivillige, hvad de efterladte i byens ruiner har brug for.

Danmissions partnere uddeler nødhjælp

Svarene er mange: Nogle mangler mad og rent drikkevand, andre tøj, medicin, tæpper eller hjælp til at fjerne glasskår. Andre igen har brug for et medmenneske at tale med.

Det er Danmissions mangeårige samarbejdspartner FDCD, der organiserer holdet af frivillige, der yder nødhjælp. Men de har akut brug for penge for at kunne fortsætte arbejdet.

Du kan derfor gøre en forskel nu: Støt Danmission og vær med til at redde liv ved at hjælpe ofrene for eksplosionen.

Myndighederne gør intet

Hvis ulykken var sket hjemme i Danmark, var der kommet nogle og havde hjulpet os – og passet på os. Vi var blevet evakueret og havde fået mad og krisehjælp.

Men hernede i Beirut er det helt modsat. Der er ingen støtte at hente fra myndighederne. Ingen hjælper de tusinder, der har mistet deres nærmeste, selv er sårede eller er blevet hjemløse.

Derfor er der akut brug for hjælp udefra

Tak om du vil støtte Danmission og hjælpe ofrene for eksplosionen.

Alle, der lever i Beirut, er blevet traumatisererede. Vi beder Gud om, at Beirut må komme på fode igen.

I taknemmelighed for jeres forbøn og hjælp,

Line Stange Ramsdal
Regionsleder i Mellemøsten og Nordafrika