Glimt fra unge-dag: Gensynsglæde, erfaringsudveksling og iderigdom

Glimt fra unge-dag: Gensynsglæde, erfaringsudveksling og iderigdom

I slutningen af juni kunne det endelig lade sig gøre: 14 af Danmissions tidligere Globale Fortællere og Provstivolontører fra hele landet mødtes i Aarhus. Læs beretningen fra dagen.

Den 29. juni var 14 unge samlet i Aarhus til en gensynsdag og snak om videre skridt i Danmission. Fælles for dem alle er, at de har været udsendt som enten Globale Fortællere eller som Provstivolontører i løbet af de seneste tre år. Vi mødtes i Gellerup Forsamlingshus, og der var unge fra København, Aalborg, Tarm, Brønderslev, Aarhus, Silkeborg, Vejle, Aars. Nogle er i gang med at læse, og andre holder sabbatår.

Programmet indebar selvfølgelig god tid til at catche up med dem, man har rejst med og til også at møde nye mennesker, som har haft nogle af de samme oplevelser som en selv. Og netop erfaringsudveksling brugte vi lidt tid på – hvad tager man med sig videre af personlige og faglige kompetencer? Det er ikke så lidt! De unge har alle mødt partnere og været en del af vigtige projekter i Tanzania, Zanzibar og Cambodja.

Derfor er de også vigtige ambassadører for Danmissions arbejde i Danmark – og det var stærkt at mærke opbakningen til Danmissions sag: Vi er sammen om at udbrede kendskabet til Danmission, så vi kan blive endnu flere, der kæmper for udsatte menneskers rettigheder.

Oplæg om unge på Zanzibar

Maria Nitzsch Hastrup, vores udsendte medarbejder på Zanzibar, var med på dagen og gav et oplæg om unge i Østafrika og fortalte, hvad de er optaget af. Hvordan de også er meget aktive på sociale medier, men at der findes nogle samfundsstrukturer, der tilbageholder dem i udvikling og at bruge deres taleret.

Maria Nitzsche Hastrup berettede om, hvordan Danmission sammen med lokale partnere er med til at skabe et rum for at de unge bliver hørt. Det var til inspiration for deltagerne denne dag og et eksempel på en af Danmissions vigtige sager i Afrika.

Iderigdom til fremtiden

Vi vil gerne have endnu flere unge engageret i Danmission, og denne udfordring tog vi op i en workshop faciliteret af Maria Nitzsch Hastrup. Her blev der talt lystigt og engageret om, hvilke udfordringer der er for unge i at være en del af Danmission og efterfølgende kom deltagerne med en række løsninger.

Kunne man lave religionsdialog på SUPboards? Skal der produceres flere stories på Instagram? Hvad med en gratis rejse til Tanzania? De kreative idéer og løsninger var mange, og alle glæder sig til at genoptage snakken og komme endnu nærmere på, hvordan vi får flere unge engageret i Danmissions arbejde ude og hjemme.

Ungedag 2020