Årets Ildsjæl er en ærefuld titel - bliv klog på tidligere modtagere

Årets Ildsjæl er en ærefuld titel - bliv klog på tidligere modtagere

Tusindvis af frivillige knokler for Danmission og dermed for verdens udsatte og sårbare. Hvert år kårer Danmission Årets Ildsjæl. Nominer din kandidat inden den 14. august 2020.

barbara,  

Ballet er åbnet. Det er nu, Danmissons mange frivillige kan indstille deres kandidater til Årets Ildsjæl. Den prestigefyldte titel, der også udløser indgravering af navn på en pokal, gives til en frivillig i Danmission, der gør dét ekstra, og som ikke kan lade være med at brænde for den gode sag.

Hvert år kårer Danmission Årets Ildsjæl på repræsentantskabsmødet, der i år finder sted i Nyborg den 5. september.

Det sker både for at hylde et menneskes indsats, men lige så meget for at sætte fokus på, at Danmission bæres af et landsdækkende netværk af ildsjæle.

Læs mere om, at det er tid til at hjælpe med finde Årets Ildsjæl 2020 her

Genbrug, missionshistorie og lys

Danmissions aktiviteter spænder vidt – og det afspejler sig også i, at Årets Ildsjæl har været at finde vidt og bredt i organisationen. Alene de seneste tre år, har titlen tilhørt en genbrugsleder fra Osted, en “online-arkivar”, der havde arbejdet frivilligt i seks år i Hellerup og et søskendepar fra Nordjylland.

I 2019 hed Årets Ildsjæl således Knud Poulsen, der er frivillig butiksleder i Danmission Genbrug i Osted. Han blev især kåret for sit – og sin hustrus – skarpe blik for både forretning og fællesskab. Læs mere om hans bedrifter her.

Året før blev Årets Ildsjæl Jørgen Nørgaard. Han gjorde det – sammen med et stort hold af frivillige – muligt at se 200 års missionshistorie samlet i ét online billedarkiv. Læs mere om Årets Ildsjæl 2018 her.

Også i 2017 hed Årets Ildsjæle Hanne Holm og Benedikte Kühle – de to søstre står bag henholdsvis koordinering af genbrugslys i Nordjylland og spændende rejser for Danmission. Læs mere om Årets Ildsjæl 2017 her.

Nominer din kandidat senest den 14. august

Du kan som frivillig være med til at nominere Årets Ildsjæl 2020. Vi skal modtage dit bud på, hvem der skal løbe med den prestigefyldte titel senest den 14. august 2020.

Send navnet på din favorit – og en begrundelsen for, hvorfor lige netop han eller hun skal vinde.

Send din nominering til:

Tom Bangslund Hansen
Seniorkonsulent - Netværk og engagement

Det er også muligt at sende et brev med indstillingen til Årets Ildsjæl. Brevet skal stiles til Danmission, Strandagervej 24, 2700 Hellerup, att. Tom Bangslund Hansen.

Oversigt over ildsjæle fra 2010 til i dag

Derfor kårer Danmission Årets Ildsjæl

Enhver frivillig indsats til fordel for Danmissions arbejde er naturligvis vigtig og skal have al den anerkendelse, som den fortjener. Men blandt alle disse ildsjæle er der ofte nogle personer, der ganske uegennyttigt gør en ekstra stor indsats til fordel for fællesskabet og den fælles sag. Disse personer er ikke bare flittige og ydmyge men ofte også en inspiration for andre frivillige, fordi de går forrest med deres vilje, ideer og virkelyst. Den særlige indsats ønsker Danmission at anerkende med kåringen af Årets Ildsjæl, og for at der netop skal være fokus på betydningen for fællesskabet, så sker kåringen altid på basis af nomineringer fra de øvrige ildsjæle i Danmissions frivillige netværk i butikker, kirker, stiftsbestyrelser og andre steder.

URL: https://danmission.dk/blog/2020/07/09/aarets-ildsjael-er-en-aerefuld-titel-bliv-klog-paa-tidligere-modtagere/