Årets Ildsjæl er en ærefuld titel - bliv klog på tidligere modtagere

Årets Ildsjæl er en ærefuld titel - bliv klog på tidligere modtagere

Tusindvis af frivillige knokler for Danmission og dermed for verdens udsatte og sårbare. Hvert år kårer Danmission Årets Ildsjæl. Nominer din kandidat inden den 14. august 2020.

Ballet er åbnet. Det er nu, Danmissons mange frivillige kan indstille deres kandidater til Årets Ildsjæl. Den prestigefyldte titel, der også udløser indgravering af navn på en pokal, gives til en frivillig i Danmission, der gør dét ekstra, og som ikke kan lade være med at brænde for den gode sag.

Hvert år kårer Danmission Årets Ildsjæl på repræsentantskabsmødet, der i år finder sted i Nyborg den 5. september.

Det sker både for at hylde et menneskes indsats, men lige så meget for at sætte fokus på, at Danmission bæres af et landsdækkende netværk af ildsjæle.

Læs mere om, at det er tid til at hjælpe med finde Årets Ildsjæl 2020 her

Genbrug, missionshistorie og lys

Danmissions aktiviteter spænder vidt – og det afspejler sig også i, at Årets Ildsjæl har været at finde vidt og bredt i organisationen. Alene de seneste tre år, har titlen tilhørt en genbrugsleder fra Osted, en “online-arkivar”, der havde arbejdet frivilligt i seks år i Hellerup og et søskendepar fra Nordjylland.

I 2019 hed Årets Ildsjæl således Knud Poulsen, der er frivillig butiksleder i Danmission Genbrug i Osted. Han blev især kåret for sit – og sin hustrus – skarpe blik for både forretning og fællesskab. Læs mere om hans bedrifter her.

Året før blev Årets Ildsjæl Jørgen Nørgaard. Han gjorde det – sammen med et stort hold af frivillige – muligt at se 200 års missionshistorie samlet i ét online billedarkiv. Læs mere om Årets Ildsjæl 2018 her.

Også i 2017 hed Årets Ildsjæle Hanne Holm og Benedikte Kühle – de to søstre står bag henholdsvis koordinering af genbrugslys i Nordjylland og spændende rejser for Danmission. Læs mere om Årets Ildsjæl 2017 her.

Nominer din kandidat senest den 14. august

Du kan som frivillig være med til at nominere Årets Ildsjæl 2020. Vi skal modtage dit bud på, hvem der skal løbe med den prestigefyldte titel senest den 14. august 2020.

Send navnet på din favorit – og en begrundelsen for, hvorfor lige netop han eller hun skal vinde.

Send din nominering til:

Tom Bangslund Hansen
Seniorkonsulent - Netværk og engagement

Det er også muligt at sende et brev med indstillingen til Årets Ildsjæl. Brevet skal stiles til Danmission, Strandagervej 24, 2700 Hellerup, att. Tom Bangslund Hansen.

Oversigt over ildsjæle fra 2010 til i dag

  • I 2010, da Danmission for første gang kårede Årets Ildsjæl, var det søster Bente, der fik titlen. Hun arranger hvert år Kildeborg Pigelejr.
  • I 2011 var det Helge Langborg, der løb med titlen som Årets Ildsjæl. Han er engageret i Danmission Genbrug i Herning og i det øvrige netværk i Viborg Stift.
  • I 2012 blev Gunhild Zeuthen Årets Ildsjæl. Hun har været med til at starte flere Danmission genbrugsbutikker.
  • I 2013 var det Gurli Jensen, der blev Årets Ildsjæl. Hun er hvert år engageret i minicaféen ved Helligåndskirken på Strøget i København. Og desuden frivillig i Danmission Genbrug.
  • I 2014 var det Mette Bjerregaard, der er engageret i Danmission Genbrug i Roskilde, der blev kåret som Årets Ildsjæl.
  • I 2015 var det Ruth og Johannes Stenhøj fra Danmissions lysstøberi i Ring. 2016
  • I 2016 var det Søren Spangsberg fra Skjern. Han samler på frimærker fra hele verden og sælger til fordel for Danmissioin.
  • I 2017 var det Søstrene Benedicte Kühle og Hanne Holm, der har ledet rejser for Danmission og været koordinator for de frivillige lyssælgere i Nordjylland.
  • I 2018 var det Jørgen Nørgaard, der sammen med et hold frivillige har samlet 200 års missionhistorie i ét online arkiv.
  • I 2019 hed Årets Ildsjæl Knud Poulsen, der er frivillig butiksleder i Danmission Genbrug i Osted. Han blev kåret for sit – og sin hustrus – skarpe blik for både forretning og fællesskab.

Derfor kårer Danmission Årets Ildsjæl

Enhver frivillig indsats til fordel for Danmissions arbejde er naturligvis vigtig og skal have al den anerkendelse, som den fortjener. Men blandt alle disse ildsjæle er der ofte nogle personer, der ganske uegennyttigt gør en ekstra stor indsats til fordel for fællesskabet og den fælles sag. Disse personer er ikke bare flittige og ydmyge men ofte også en inspiration for andre frivillige, fordi de går forrest med deres vilje, ideer og virkelyst. Den særlige indsats ønsker Danmission at anerkende med kåringen af Årets Ildsjæl, og for at der netop skal være fokus på betydningen for fællesskabet, så sker kåringen altid på basis af nomineringer fra de øvrige ildsjæle i Danmissions frivillige netværk i butikker, kirker, stiftsbestyrelser og andre steder.