Danmission begynder langsomt og sikkert at genåbne butikker

Danmission begynder langsomt og sikkert at genåbne butikker

Fra fredag 1. maj begynder Danmission at genåbne vores 72 genbrugsbutikker, der har været lukket siden 12. marts. Genåbningen vil ske kontrolleret – helt i overensstemmelse med myndighedernes anvisning og på en måde så både frivillige og kunder kan føle sig trygge.

Snart vil det igen være muligt at gøre gode genbrugskøb i en række af Danmissions 72 genbrugsbutikker.

”Danmission vil påbegynde en kontrolleret genåbning af vores genbrugsbutikker fra fredag den 1. maj. Vi regner med, at ca. halvdelen af vores 72 butikker vil være med fra starten, og resten følger efter i et kontrolleret tempo. Mange af butikkerne vil have reducerede åbningstider i starten af hensyn til de frivillige i butikken,” fortæller Michael Trinskjær, der er kommunikationschef i Danmission og uddyber:

“Alle butikker bliver udstyret med de nødvendige værnemidler, der vil være information til kunder og nogle steder skal der ændres på indretningen. Sidst men ikke mindst, så skal de frivillige klædes godt på til opgaven med igen at modtage kunder”.

Gå trygt i genbrug 

Danmissions genbrugsbutikker vil tage de samme midler i brug, som er blevet normalen i detailbutikkerne: Håndsprit ved indgange, afstandsmarkører på gulve og værn af plexiglas ved kasseapparater. Der vil være information til kunderne og hver enkelt butik vil skilte med, hvor mange kunder der må være i butikken ad gangen. Der kan være forskellige forholdsregler fra butik til butik afhængigt af størrelse og indretning. Kunderne opfordres til at følge de frivilliges anvisninger.

Danmission Genbrug opfordrer også kunderne til at undgå at betale med kontanter, men i stedet betale med MobilePay eller betalingskort.

De frivillige skal føle sig trygge

For de omkring 2500 frivillige, der er engageret i Danmission Genbrug, har perioden med nedlukning af butikkerne betydet, at de har måtte undvære deres sociale fællesskab. Derfor står mange også nærmest utålmodigt på spring, så de igen kan vende tilbage til det hyggelige samvær, hvor man samles om at gøre gavn for andre. Det fortæller Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug:

“Selvom mange tripper for at komme i gang igen, så de kan få deres fællesskab tilbage og være med til at sikre, at Danmission kan hjælpe fattige og udsatte ude i verden, så bliver vi nødt til at sikre os, at den enkelte føler sig tryg. Størstedelen af vores frivillige er ældre, der er i risikogruppen for corona-smitte. Det betyder, at det kan variere fra butik til butik, hvor mange frivillige, der er klar til at tage en vagt. Derfor vil det også være forskelligt fra butik til butik, hvornår der er nok personale til at genåbne,” siger hun og uddyber:

“Der er ingen frivillige, der skal føle sig pressede til at komme i butikken, før de er klar til det. Vi har stor forståelse for, at mange har behov for at se den kommende tid an. Vi glæder os meget til, at vi igen kan byde både frivillige og kunder indenfor igen. Det her er første vigtige skridt i en normalisering af tingenes tilstand i Danmission”.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret om, hvornår din lokale butik genåbner og åbningstider på de enkelte butikkers Facebook-sider.

 Yderligere information: 

  • Genbrug: Leder af Danmission Genbrug & Salg, Jannie Zillig, tel. 41 999 316, mail jzi@danmission.dk
  • Presse: Chef for Kommunikation & Engagement, Michael Trinskjær, tel. 41 999 321, mail mit@danmission.dk

Læs mere om hvordan Danmission og vores partnere ude i verden håndterer situationen – klik her